Hirdetés

Keresik a megoldást

Nehéz helyzetben van a gyergyószentmiklósi mentőszolgálat, hívta fel a figyelmet az elmúlt héten Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke a város vezetőivel és a megyei mentőszolgálat igazgatójával tárgyalt a megoldásról.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Keresik a megoldást
Illusztráció Fotó: Korondi Önkormányzat/fb

A gyergyószentmiklósi mentőszolgálatnál uralkodó állapotokra hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán, miután a helyszínen tárgyalt erről Csergő Tiborral, Gyergyószentmik­lós polgármesterével és Péter Szilárddal, a Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatójával. A megyeelnök szerint 2020-ban meggondolatlan tervként indult a helyi szolgálat projektje, és most nehéz helyzetben van, a mentősök rossz körülmények között végzik a munkájukat. Ez a probléma télen halmozódik, például gyakran megesik, hogy súlyos betegeknek hideg kocsiba kell beszállniuk, ismertette az elöljáró.

– Hargita Megye Tanácsa is támogatta az elképzelést, hogy létrehozzák a gyergyószentmiklósi mentőszolgálatot, de most rövid távú megoldást kell találnunk, lehetőleg még a tél beállta előtt. Péter Szilárddal, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetőjével egyeztettünk erről csütörtöki, Gyergyó-térségi napomon. Csergő Tibor és város önkormányzata mellettük van, akárcsak a megyei tanács

– fogalmazott közösségi oldalán a megyeelnök, aki szerint a szolgálat szakemberei nem megfelelő körülmények között dolgoznak, Gyergyószentmiklós város viszont megérdemel egy jól felszerelt mentőszolgálati központot.
Borboly Csaba úgy látja, személyzetbővítésre van szükség, ehhez viszont vonzóbb körülmények kellenek. Mint a tárgyalást követően közzétett videójában elmondta, a megyei tanácsnak nincs ebben közvetlen hatásköre, de együttműködéssel megoldást találhatnak.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!