Hirdetés

Kellemetlen vereségek

Fekete vasárnap a székelyföldi jégkorongcsapatok számára az Erste Ligában, miután a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub is vereséget szenvedett. Utóbbi visszacsúszott az ötödik helyre, míg a korábbi ötödik Brassó feljött a harmadik pozícióba.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Kellemetlen vereségek
Újpesten kapott léket a gyergyói hajó Fotó: ersteligapress

Kemény és egyben pikáns mérkőzésekre volt kilátás a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján, ahol az éllovas Gyergyói HK a szenvedő Újpest, míg a Csíkszeredai Sportklub a tabellaszomszéd DVTK Jegesmedvék otthonába utazott a harmadik helyért.
A GYHK keményen indított és alaposan megnyomták az első húsz percet. A gólokra viszont egészen a hajráig kellett várni, amikor előbb Orbán, majd Bodó is mattolta Rajnát. A második felvonásban viszont szinte semmit nem hokizott a GYHK, és ez hazai gólokat eredményezett. Szám szerint négyet. Az Újpest előbb nyolc perc alatt megfordította a meccset, majd a harmad hajrájában még egyet bevágott Rinne ketrecébe. A zárófelvonásban hiába kapaszkodott a GYHK nem volt esélye a győzelemre.
Miskolcon szikrázó meccsen találkozott a DVTK és a Sportklub. A vendéglátók már az első percben beköszöntek korábbi kapusuknak Adorjánnal, hogy a harmad második felére megduplázzák előnyüket, miközben a kék-fehérek elpuskáztak egy kettős előnyt. A Sportklub végül egyenlő létszám mellett szépített, majd a második harmad elején emberhátrányban Sofron egyenlített. A harmad végét viszont hátrányban zárták. Előbb Kubat kapott 2+2 percet, majd Ládayt küldték el egy 5+20-szal verekedés kezdeményezéséért. A kettős előnnyel, majd sima fórral sem tudtak élni a hazaiak. Öt perccel a vége előtt azonban csak összejött a hazai vezetés, amelyre nem tudott válaszolni a Sportklub, és az időkérés, valamint a kapuslehozatal sem segített.
A Sportklub vereségének köszönhetően visszacsúszott az ötödik helyre, míg helyét a Dunaújvárosban nyerni tudó Brassó vette át.

Pályán az Ágyúsok

Kedden és szerdán 18.30-tól a román jégkorongbajnokságban erdélyi párharcot rendeznek: Kézdivásárhelyen a Háromszéki Ágyúsok a Brassói Coronát fogadják.

Erste Liga, eredmények
Újpest – Gyergyói HK 4–3 (0–2, 4–0, 0–1) /Pereszunko (23., 29.), Németh A. (26.), Madácsi (39.), illetve Orbán (17.), Bodó (20.), Vincze P. (52.)/.
DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (2–1, 0–1, 1–0) /Ilvessuo (1.), Razumnyak (15., 55.), illetve Péter B. (18.), Sofron (23.)/.
Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona 1–3 (1–0, 0–2, 0–1) /Brus (16.), illetve Kóger (31.), Sills (40., 60.)/.
Debreceni EAC – FEHA19 4–1 (1–0, 2–1, 1–0) /Novotny (5., 38., 44.), Dalecky (29.), illetve Nagy Á. (35.)/.
Ma játsszák: Ferencváros – Gyergyói HK (19.30).Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!