Hirdetés

Kelemen Hunor: rendkívül fontos évtized következik

Huszonhat év politizálás és az RMDSZ élén töltött tizenkét év után úgy érzi, hogy megvan a szükséges tapasztalata a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöki tisztségének újbóli megpályázásához – jelentette ki az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban Kelemen Hunor.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kelemen Hunor: rendkívül fontos évtized következik
Kelemen Hunor. Archív Fotó: RMDSZ

Az RMDSZ hét végi tisztújító kongresszusa helyszínének megválasztásáról a szövetségi elnök kijelentette: több érv is szólt Temesvár, Európa kulturális fővárosa mellett, de legfőképpen az, hogy az 1989-es forradalom szimbóluma, a magyar közösség és szinte valamennyi romániai etnikai kisebbség kulturális-történelmi központja.

A politikus elmondta, az RMDSZ programjának alapelvei 1990 óta változatlanok, de a kongresszusain rendszerint elfogad egy-egy stratégiai dokumentumot, amelyik az aktuális kihívásokhoz igazítja a szervezet célkitűzéseit. A Temesváron elfogadásra váró dokumentumban Románia és a magyar közösség prioritásait fogalmazzák meg az elkövetkező évekre a gazdaság, a társadalom, a politika és a nemzeti kisebbségek jogainak területén – részletezte.

– Személyesen és az RMDSZ elnökeként is szeretnék részese lenni mindennek, ami az országunkban történik, mert egy rendkívül fontos évtized következik, amikor Románia változni fog.

Az ország egy lehetőség, egy nagy esély előtt áll, van pénzünk a fejlesztésére európai forrásokból, az Európai Unió költségvetéséből, a helyreállítási alapból és a kohéziós alapokból. Lesznek beruházásaink, munkahelyeket teremthetünk, növelhetjük a gazdaságot, tehát lesznek forrásaink a közberuházásokra, és én ki akarom venni a részem mindenből, ami történni fog 

– jelentette ki az RMDSZ elnöke.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!