Hirdetés

Karácsonyi lemez Bagossyéktól

Új videóklippel jelentkezett a Bagossy Brothers Company. Az Ünnep című dal a karácsonyi BBC-lemezen is hallható. A zenekar fennállásnak 10. évét ünnepli idén, ennek apropóján dokumentumfilmet és fotóalbumot is piacra dobnak.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Karácsonyi lemez Bagossyéktól
Eljött az ideje az ünneplésnek Fotó: Bagossy Brothers Company/FB

Meleg hangulatú, karácsonyra hangoló dallal jelentkezett a Bagossy Brothers Company, amely az Ünnep címet kapta, és névadója a most debütáló karácsonyi BBC-lemeznek is.

– Az egész zenekarnak nagyon fontos a karácsony, itt, Gyergyóban az egész de­cember egy hatalmas ünnep. Nagyon régóta, már nyolc évvel ezelőtt, amikor Norbi az Esti éneket megírta, megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne egy karácsonyi lemez. Tavaly megszületett az Égnek a fények, akkor már éreztük, hogy eljött az ideje. Nyáron Norbi megírt még néhány saját dalt hozzá, de feldolgozások is vannak rajta, olyan dalok, amelyeket gyerekkorunkból ismerünk, énekléskor, a karácsonyfa körül daloltuk

– mondta el Bagossy László, a zenekar basszusgitárosa.


Hirdetés


A zenekar idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Ennek apropóján nyáron Budapesten és az Egyfeszt keretében is nagykoncerttel ünnepeltek. De nem ért véget a születésnapozás ezekkel, hiszen pénteken mutatják be a zenekarról készült dokumentumfilmet. Előbb a Cinema City mozik hálózatában, majd az Art mozikban lesz látható. A 10 éve úton című dokumentumfilmről megtudtuk, először a nyári, MVM Dome-ban tartott születésnapi koncert filmjének tervezték, de aztán úgy döntöttek, az évfordulóig vezető utat is megmutatják a rajongóknak, hiszen nagyon sok videóanyagot rögzítettek eddig. A filmben interjúk, eddig nem látott archív felvételek mutatják be a BBC elmúlt évtizedét.

Erdélyben először Gyer­­gyó­alfaluban, a Petőfi Sándor Művelődési Házban te­kintheti meg a filmet a közönség 17, illetve 20 órától, amit vasárnap újabb két vetítés követ 16 és 19 órakor. Egy héttel később, december 16-án este 20 órától a Csíki moziban is látható lesz a dokumentumfilm.

– Rengeteg fénykép készült rólunk arról a hangulatról, amit a közönség megél a koncerteken. A közösségi médiában ezek egy idő után eltűnnek, ezért gondoltuk, hogy készítünk egy válogatást belőlük. Kilencszáz fotót, néhány hozzájuk tartozó történetet tartalmaz a kötet, közel 300 oldalon

– részletezte Tatár Attila, a zenekar gitárosa.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!