Hirdetés

Kanadai hátvédet igazolt a GYHK

Kanadai, ám magyar felmenőkkel rendelkező, já­té­kos­sal erősítette meg keretét az Erste Ligában cím­védő Gyergyói HK jég­ko­rong­csa­pata, míg a másik szomszédvár, a Brassói Co­ro­na, bejelentett egy újabb já­ték­os­hosszabb­í­tást, illetve egy nyári fel­ké­szü­lé­si tornát.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kanadai hátvédet igazolt a GYHK
Nagyapja révén magyar felmenőkkel is rendelkezik Jason, de magyarul még nem tud Fotó: GYHK

Jason Horvath személyében egy magyar felmenőkkel is rendelkező, ám kanadai állampogár hátvéddel erősítette meg keretét a Gyergyói HK jégkorongcsapata. A 23 esztendős hátvéd 2017 és 2021 között az egyik kiemelkedő kanadai juniorliga, a QMJHL-ben edződött, míg a legutóbbi két szezonban az ECHL-ben jégkorongozott. Horvath a harmadik számú tengerentúli felnőttligában 63 mérkőzésen 2 gólt lőtt és 21 gólpasszt osztott ki. Ez lesz az első idénye Észak-Amerikán kívül. A gyer­gyó­szent­mik­ló­si­ak eddig két távozót, Saarit és Mar­tti­nent, valamint Vin­cze Péter, Vincze Gergő, Bíró Gergő és Demeter Arnold szerződéshosszabbítását jelentették be.

Marad a gyergyói Brassóban

Valchar, Polc, Boriszenko, valamint Gliga után a Brassói Corona bejelentette Szabó Krisztián maradását is. A 27 éves jégkorongozó 2022 nyarán igazolt szülővárosá­ból, Gyergyószentmiklósról Brassóba, ahol első szezonjában 38 meccsen egy gólt lőtt és hat gólpasszt osztott ki. 
Ugyanakkor a brassói csapat bejelentette, hogy Skóciába készül felkészülési meccseket játszani a nyár folyamán. A Cenk alattiak a brit ligában szereplő Dundee Starsal é Fife Flyersel, valamint a holland Tilburg Trappers csapatával találkoznak.

Különdíjak a szezon végére

A jégkorong Erste Liga névadó szponzora különdíjakkal jutalmazta pénteken az idény kiemelkedő játékosait.
Az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star-díjat Farkas Roland, a Budapest JA kapusa kapta. A 21 éves hálóőr az alapszakasz legjobbja volt a védési hatékonyságot (93,6 százalék) és a kapott gólok átlagát (2,11) nézve is, teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata az első helyről kezdhette a rájátszást. Megnyerte a Magyar Kupát, decemberben pedig a válogatottban is bemutatkozott Ausztria ellen.
Az év legsportszerűbb játékosa, vagyis a Mr. Fair Play-díj győztese Kulmala Rasmus, az FTC-Telekom csatára lett. Az egész szezonban 51 mérkőzésen mindössze két kiállítást kapott. Emellett eredményes is volt, összesen 47 pontja volt a végül ezüstérmes csapatban.
A Mr. Spirit díja annak jár, aki a jégkorong iránt a leginkább elkötelezett, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki hozzáállásával és munkavégzésével is kitűnik a mezőnyből. Az elismerést ezúttal Turbucz Martin vehette át, aki a múlt évben közel volt, hogy befejezze az aktív jégkorongot, majd a Ferencváros a szezon végén leigazolta, hogy majd meccs/pont átlagot produkáljon.
 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!