Hirdetés

Jövő hétfőn fogadják el az idei költségvetést

Várhatóan január 16-án fogadja el Hargita megye költségvetését a megyei önkormányzat, amelyről a következő napokban egyeztetnek a polgármesterekkel – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa a megyét vezető testület hétfői, soron kívüli ülését követően.

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jövő hétfőn fogadják el az idei költségvetést
Illusztráció Fotó: Archív

A megyeháza közleménye szerint a tanácsülésen módosították a megye 2021–2030-as időszakra vonatkozó fenntartható mobilitási stratégiáját, illetve kijelölték, hogy ki képviseli a megyei önkormányzatot a Csík Metropoliszövezet Egyesületben. Mint írták, emiatt volt szükség a soron kívüli ülésre. A közgyűlésen ugyanakkor megbeszélték azt a határozattervezetet, amely a 2024–2026 közötti időszakban a helyi önkormányzatok jövedelemadóból visszaosztott támogatásáról szól. A közlemény szerint egyelőre tájékoztató jelleggel beszélték meg, hogy nagyjából mekkora lesz a támogatások értéke.

A közlemény szerint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy készülnek az idei költségvetés elfogadására. A büdzsét január 16-án fogják elfogadni, erről egyeztetnek a napokban a polgármesterekkel. Az elöljáró hozzáfűzte: a kistérségek, fejlesztési társulások  időben be kell nyújtsák terveiket, hogy már januártól kaphassanak támogatást.

„Idén kevesebb pénzből kell gazdálkodni, ezért szükség van az időben jól előkészített programokra és projektekre, hogy Hargita megye fejlesztésén tovább dolgozzunk” – idézte a közlemény a megyeelnököt.

Kövessen a Facebookon!