Hirdetés

Jótékonysági vásár a megyeháza oszlopcsarnokában

Tizenhatodik alkalommal szervezték meg hétfőn a karácsonyi jótékonysági kézműves-kiállítást és -vásárt Csíkszeredában, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Jótékonysági vásár a megyeháza oszlopcsarnokában
Színes kínálat. Kreatív ajándékok közül válogathattak az érdeklődők Fotó: László F. Csaba

Az eseménynek a megyeháza oszlopcsarnoka biztosított helyet, a standokon olyan kézzel készített ajándékok, dekorációk sorakoztak, melyeket akadályozottsággal élőkkel foglalkozó egyesületek, sérült személyeket foglalkoztató civil szervezetek, illetve a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság központjainak lakói kínáltak. A sok őszinte, mosolygós arc és kedves ajándék mellett kellemes, karácsonyra hangoló zenével tették még szebbé az érdeklődők ott töltött idejét. A rendezvény célja ma is ugyanaz, mint tizenöt évvel ezelőtt: felhívni a csíkszeredaiak, a megyében élők, illetve az idelátogatók figyelmét arra, hogy az akadályozottsággal élők szorgalmasan dolgoznak, rendkívül tehetségesek és csodás alkotások, egyedi kézműves termékek kerülnek ki a kezükből, amelyeket akár karácsonyra is lehet ajándékozni szeretteinknek – hangsúlyozták a szervezők.

Az esemény szervezője a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, illetve már több mint tíz éve társult és idén is partnerséget vállalt a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!