Hirdetés

Jön a meleg idő, kisebb esős időszakok azonban rondíthatnak a korai nyáron

Meleg időben lesz részünk a következő hetekben, de csapadékra is számítani lehet május utolsó és június első napjaiban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 22. és június 4. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jön a meleg idő, kisebb esős időszakok azonban rondíthatnak a korai nyáron
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Erdélyben szép meleg idő lesz a következő négy napon, 25-26 Celsius-fok körüli nappali csúcsértékekkel. Május 28-ára 20-22 fokra csökkennek a maximumok, majd a hónap végére, június elejére ismét 24-26 fok körül alakul az átlagos csúcshőmérséklet. Éjszaka a hét első napjaiban főleg Erdély keleti részén 5-7 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, május 27-én azonban éjszaka sem lesz kevesebb 10-12 foknál. Május végén 8-9 fokos, június elején 10-12 fokos minimumok várhatók. Záporokra, zivatarokra május 26. és 28. között, majd június első napjaiban lehet számítani.

A hegyekben a következő két hétben nappal átlagban 14-15 fokig melegszik a levegő, éjszaka 6-8 fokig csökken a hőmérséklet. Ennél hűvösebb csak május 27. és 29. között lesz, ezeken a napokon a maximumok nem haladják meg a 11-12 fokot, éjszaka pedig 4 fokig is lehűlhet a levegő. Elszórt esőzésekre szinte mindennap számítani lehet, többnyire a délutáni órákban – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!