Hirdetés

Jól teljesítettek a gyergyói iskolások

Negyedik helyezést értek el a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola diákjai a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) FIT Kaland versenyének döntőjében. 

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jól teljesítettek a gyergyói iskolások
Tehetséges gyergyóiak. Megállták a helyüket az űrversenyben Fotó: Kántor Boglárka

A hétvégén rendezték meg a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) által szervezett FIT Kaland csapatverseny döntőjét Budapesten. A vetélkedőre összesen 99 csapat jelentkezett, Hargita megye több településéről is neveztek be csapatok, akárcsak Erdély más régióiból. A budapesti döntőbe tíz csapat juthatott be, köztük egyetlen Hargita megyei csapatot válogattak be. A Székelyek a zűrben nevű csapatot a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola 4. A osztályának három diákja alkotta. A gyerekek pár ponttal csúsztak le a dobogóról, negyedik helyezéssel tértek haza. 

Kántor Boglárka
Mosolygós székelyek. A diákok és tanáruk 


A diákok kísérőtanára, Kántor Boglárka elmondta, az űrkutatás tematikájú vetélkedőn a tízéves gyerekek prezentációt tartottak, bemutatták a verseny előző fordulójában elkészült projektjüket, valamint egy általuk elkészített rakétát is fellőhettek a levegőbe, általuk készített űrruhában.

– Nagyon jól teljesítettek a gyerekek, szoros volt a verseny, pár pont különbség volt a nyertesek között. Ez a vetélkedő kreatív, tehetséges gyerekeket célzott meg, nem egy helyesírási vagy matematikaversenyhez volt hasonló, ahol csak a tudás számít. Itt a gyerekek leleményességüket, kreativitásukat és egyéniségüket kellett felhasználják, ami eredményesen sikerült is nekik, úgy látom, sokat fejlődtek a verseny ideje alatt – fogalmazott a gyergyói csapat kísérőtanára.

Kántor Boglárka
Űrutazásra készen. A gyerekek leleményességüket, kreativitásukat és egyéniségüket is bevetették


Hozzátette: nagyon sok tehetséges gyerek van a városban és a környéken, ezért érdemesnek tartja, hogy többet foglalkozzanak velük. Megjegyezte: remélik, hogy a közeljövőben Gyergyószentmiklóson elindulhatnak az MCC tehetséggondozó programjai, hogy több gyerek tudja megtapasztalni az általuk nyújtott lehetőségeket.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!