Hirdetés

Jobb formában a kék-fehérek

Egyre jobb játékot mutatva hozta a „kötelezőnek” vélt győzelmeket a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában és zárkózik fel a középmezőnyre. A Gyergyói HK az egyik rangadót megnyerte, míg a másikat elveszítette.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Jobb formában a kék-fehérek
Dunaújvárosban tért vissza Sofron a kék-fehérekhez Fotó: Ersteligapress

A külső körülmények ellenére a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata egyre jobb formába lendül, és ez már nemcsak pontokban, hanem a mutatott játékban is látszik. Ez köszönt vissza Dunaújvárosban is az Acélbikák elleni meccsen, valamint Székesfehérváron a FEHA19 ellen. Kevin Constantine egyik meccsen sem ült ezúttal a padon, hanem a lelátón foglalt helyet.
A kék-fehérek Dunaújvárosban az első harmadban még döntetlenre álltak, majd a második harmadban ráborították a pályát. Ennek egy gól lett az eredménye, majd a harmadik harmadban még egy. Innentől kezdve a Sportklub lezárta a meccset. Másnap Székesfehérváron is addig volt kiegyensúlyozott a meccs, ameddig a hazaiak nem kerültek előnybe. Ekkor szempillantás alatt tempót váltott a Sportklub, és percek alatt hárommal válaszolt, megalapozva a győzelmete.
A Gyergyói HK Újpesten kezdte a hétvégét, ahol rengeteg kiállítást összeszedtek, amely alapban határozta meg a vereségüket, annak ellenére, hogy az Újpesti részről Rajna bravúrok sorozatát mutatta be. A helyzetei tehát megvoltak a GYHK-nak. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a gyergyói csapat második számú kapusát, Demetert, is elveszítette, és az 51. percben a brassói születésű Mag Dávid Örs kellett a vasak közé álljon.
Másnap a GYHK a BJAHC ellen lépett pályára. Az újabb rangadót megint rosszul indította, és az első harmad végére kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat. Innen jött vissza meccsbe a GYHK, és a rendes játékidő végére egyenlőre mentették az állást, úgy, hogy Jalonen közel két perccel a vége előtt egyenlített. A hosszabbítást nagyon megnyomta a piros-fehér alakulat, és Fejes találatával elvitték a bónusz pontot.


Hirdetés

Erste Liga, eredmények
Miskolci DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona 3–7 (1–1, 1–3, 1–3) /Vojtkó (18.), Mattyasovszky (30.), Szathmáry (53.), illetve Valchar (13.), Kóger (23.), Cornet (25., 30.), Zagidulin (42.), Szabó (43.), van Wormer (58.)/.
Újpesti TE – Gyergyói HK 4–2 (0–1, 2–0, 2–1) /Kiss P. (28.), Kovács A. (38.), Franyó (43.), Tiala (56.), illetve Császár (8.), Sylvestre (55.)/.
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1–3 (1–1, 0–1, 0–1) /Maarnela (19.), illetve Wlesh (13.), Milan (36.), Részegh T. (44.)/.
Debreceni EAC – Brassói Corona 1–3 (0–0, 0–2, 1–1) /Molnár (48.), illetve van Wormer (37., 43.), Valchar (39.)/.
FEHA19 – Csíkszeredai Sportklub 3–5 (0–0, 1–3, 2–2) /Strazdins (22., 42.), Fekete (57.), illetve Sofron (25.), Levin (28.), Becze (30.), Péter B. (44.), Welsh (56.)/.
Budapest Jégkorong Akadémia HC – Gyergyói HK 3–4 (2–0, 0–2, 1–1, 0–1) – aranygóllal /Viikila (13.), Culigin (20., 44.), illetve Sylvestre (22.), Bodó (39.), Jalonen (59.), Fejes (63.)/.
Ferencváros – Dunaújvárosi Acélbikák 7–3 (0–2, 4–0, 3–1) /Nemec (25., 48.), Roth (30.), Turbucz (35., 39.), Brady (45.), Galajda (50.), illetve Svars (9.), Koskinen (20.), Varga (44.)/.
A Ferencváros – Gyergyói HK, a Dunaújvárosi Acélbikák – FEHA19, az Újpest – Brassói Corona és a BJAHC – Csíkszeredai Sportklub mérkőzések lapzárta után értek véget.
Kedden játsszák: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub, Ferencváros – Brassói Corona, Debreceni EAC – Gyergyói HK. Mind a három találkozó 19.30-kor kezdődik.

Súlyos sérülések és eltiltások
A múlt csütörtöki Újpest – Gyergyói HK rangadó igencsak megrázó eseményekkel volt terhelt. Rögtön az első percben Dalhuisen ütötte ki Coattát egy jobb horoggal, majd a mérkőzés folyamán DiDiomete Szabó Dánielt passzírozta fel a palánkra szabálytalanul. Az esetet követően Dalhuisent négy, míg DiDiometet két meccsre tiltotta el a fegyelmi bizottság.
Ennél szomorúbb viszont, hogy Coatta pályafutásának lehet, hogy ezennel véget ért, hiszen a játékos annyira súlyos arc- és orrcsonttörést, illetve idegsérüléseket szenvedett szemtájékon, hogy a maradandó károsodás lehetősége is fennáll. Szabó „olcsóbban” megúszta, hiszen agyrázkódást szenvedett, amely okán négy hetet kell kihagyjon.

Mínusz három pont és 3000 euró
A Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Sipos Levente, fegyelmi eljárást kezdeményezett az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnökénél a Csíkszeredai Sportklubbal szemben az Erste Liga Versenyszabály 58. § (1) bekezdés és a MJSZ Versenyszabályzatának 59. § (1) bekezdésében foglaltak megszegésének gyanújával, miután Kevin Constantine-t a sportszervezet hivatalos személyként nevezte a Gyergyói HK elleni mérkőzésre november 19-én. A testület elnöke az eset körülményeit megvizsgálta és elrendelte tárgyalás lefolytatását. A Fegyelmi Bizottság – a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva – tényként állapította meg, hogy a Sportklub szándékosan megsértette a vonatkozó szabályozásokat, és a Versenyszervező MJSZ képviselőinek többszöri felszólításának ellenére mérkőzés hivatalos személynek nevezte Kevin Constantine-t. A döntés értelmében a sportszervezetnek háromezer euró pénzbüntetést kell fizetnie, valamint levonnak tőle három pontot az Erste Ligában. A testület minden további Erste Liga-mérkőzésre 3 büntetőpontot ró ki abban az esetben, ha jogosulatlan hivatalos személy tartózkodik a cserepadon. A határozat a kézbesítéstől számított 15. napon válik jogerőssé és végrehajthatóvá. Fellebbezni 15 napon belül lehet, ekkor a másodfokon eljáró MJSZ elnöksége dönt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!