Jó hírek: a gyergyószentmiklósi kórház több épületénél is jelentős fejlesztések várhatók

Miniszteri rendelettel vette fel a fejlesztési minisztérium a tervezett beruházások közé a gyergyószentmiklósi egészségügyi beruházásokat. A régi kórház épülete újul meg ebből, illetve fejleszthetik a fertőzőosztályt és a kórház főépületét is. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jó hírek: a gyergyószentmiklósi kórház több épületénél is jelentős fejlesztések várhatók
Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

Jó híreket közölt sajtótájékoztatón Barti Tihamér, a Gyergyó területi RMDSZ elnöke: a gyergyószentmiklósi kórház több épületénél is jelentős fejlesztések várhatók.

– Azok az egészségügyi fejlesztési tételek, amelyekről az elmúlt időszakban többször beszéltünk, Cseke Attila fejlesztési miniszter aláírása nyomán az Országos Beruházási Vállalat beruházási listájára kerültek.

Ezáltal felújítjuk a régi kórház épületét, ugyanakkor a fertőző betegségeket kezelő kórházban, valamint a főépületben is felújítási munkálatokat, bővítést végzünk

– mondta a területi elnök. Rámutatott, ezért kiemelten fontos az RMDSZ kormányzati szerepvállalása a gyergyóiak számára is.

A régi kórház épületének esetében a tervek elkészíttetése a következő fontos lépés. Az épületben bennfekvő- és járóbeteg-ellátást is szeretne a kórház vezetője.

– Krónikus betegek számára alakítunk ki osztályt, illetve a rekuperációra és az imagisztikai részre fókuszáltunk.

Mind az ápoláshoz szükséges felületek biztosítása, mind az ellátáshoz szükséges gépek részei a beruházásnak. Rehabilitációs tevékenységet is tervezünk ugyanitt a járóbeteg-ellátás részeként, a földszint nagy részét ehhez alakítjuk ki

– ismertette Fülöp Enikő, a kórház menedzsere. Mint hozzáfűzte, a fertőzőosztálynak helyet adó Kárpátok utcai épületet is korszerűsítik és bővítik, hogy minőségi, a kor elvárásainak megfelelő ellátást biztosíthassanak ott. Továbbra is a fertőző betegeket fogják ott ellátni, és a tüdőgyógyászat is ott kap majd helyet. 

A kórház jelenlegi épületén is várható felújítás: hőszigetelést terveznek, átalakítják a sürgősséget, és külön oxigén- és ventilációs rendszerekre csatolják a műtőt meg az intenzív terápiát.

A beruházásokat teljes egészében az Országos Beruházási Vállalat végezteti majd el.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!