Hirdetés

Jelképes mezben a Felcsík SK

Az elmúlt hétvégén ünnepelték meg a Felcsíki Műjégpálya fennállásának 10+1 évét, a héten pedig új mezeket is kapott a Felcsík SK, amelyen minden felcsíki település saját jelkép révén tűnik fel.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jelképes mezben a Felcsík SK
Az új mezeken megjelennek a felcsíki falvak jelképei is Fotó: Felcsík SK

Bő egy évtizeddel azután, hogy 2011-ben átadták a Felcsíki Műjégpályát, Románia egyetlen vidéken működő műjégpályáját, mintegy kétszáz gyerek jár rendszeresen edzésre a létesítménybe. Az egyedülálló létesítmény a felcsíki önkormányzatok és közbirtokosságok, Hargita Megye Tanácsa, valamint Csíkszereda együttműködésének köszönhetően üzemel és telik meg élettel. A Felcsík Sport Klub három szakosztályban, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és jégkorongban biztosít sportolási lehetőséget.
A jégkorong szempontjából Felcsík különösen jó helyzetben van: mintegy 160 gyerek tanul itt hokizni. Fennállása során a klub különböző korosztályos csapatai többször szereztek országos bajnoki címet, ezüst- vagy bronzérmet. A klub sportolói közül az U18-as, U20-as romániai válogatottban többen rendszeresen lehetőséget kapnak, de a magyar válogatottban is vannak Felcsíkról indult sportolók. A jégkorongképzésért Antal Előd szakmai koordinátor és mentoredző mellett Antal Norbert, Balázs Andrea, Bálint Roland, Galusnyák Botond, Gyenge Tamás és Vizi Botond felel.
A Felcsík SK vezetői arra is törekednek, hogy a minőségi sportképzés mellett azokra a hagyományokra, kötelékekre, értékekre is figyeljenek, amelyek lehetővé tették, hogy egy sikeres létesítmény és sportklub épülhessen fel. Ennek jegyében a nemrég elkészült mezen minden felcsíki település saját jelkép révén tűnik fel.
Csíkszentdomokost az Egyes-kő, Csíkszenttamást a Cson­ka­to­rony, Csíkkarcfalvát a jégpálya és a templom, Csík­dán­fal­vát az önkormányzat épülete, Csíkmadarast a templom, Csíkrákost a kápolna, Madéfalvát a Siculicidium emlékmű, Csíkcsicsót pedig a Kossuth-szikla jelképezi.
Az új mezből összesen 55 készült, és mindegyikhez tartozik egy színeiben, stílusában illeszkedő sportszár is. Az új mezek elkészítését a Nemzeti Újrakezdés Program keretében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. finanszírozta, a Felcsík SK által benyújtott sikeres pályázat eredményeként a BGA Zrt. 900 ezer forintnyi támogatást folyósított a mezek elkészítésére.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!