Hirdetés

Jelena gólja három pontot ért

Idén utoljára szerepelt hazai közönsége előtt az FK Csíkszereda, ám a győzelmet nem sok szurkoló ünnepelte. Pedig a szombati találkozón elkelt volna a biztatás a piros-feketéknek, hiszen a mérkőzés a felsőházi rájátszásba jutásért nagy fontossággal bírt a hazaiaknak, igaz, ugyanez elmondható a vendég VSK Slatina csapatáról is.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Jelena gólja három pontot ért
Győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől az FK focisai Fotó: László F. Csaba

Az alig egy Celsius-fokban kezdődött szombat délelőtti találkozó első tíz percében a VSK Slatina akarata érvényesült, aztán a csíkiak is fokozatosan játékba lendültek, ennek ellenére a vendégek hagyták ki az első nagy helyzetet. A 18. percben egy slatinai ellentámadást követően Mitran beadását Gyenge bravúrral védte, a csíki kapusról kipattanó labdát pedig Doman lőtte kapura, ezt azonban már megfogta a hazaiak hálóőre. A 22. percben Rónai tornáztatta meg Velcut, majd a 27. percben Jebari tört be a vendégek tizenhatosába, Stan ugyan a mezétől megrántotta a csíkiak focisát, de ő nem elesett, hanem megjátszotta a labdát, így előnyszabályt alkalmazva a játékvezető nem ítélt büntetőlövést – jogosan. Öt perccel később Jebari a saját térfélről remekül indította Rónait, aki a bal oldalon elsprintelt, majd a kapu elé beívelt labdája Jelenához került, aki nyolc méterről nem hibázott, megszerezve a vezetést az FK csapatának.
Az előny tudatában kissé visszakapcsolt az iramból az hazai csapat, igaz, a vendégek sem nagyon tudtak mit kezdeni a csíki hidegben, ám a 38. és 43. percben Doman és Popa előtt adódott helyzet, de a két vendégjátékosnak nem sikerült a támadást jól befejeznie.
A szünet után nem sokat változott a játék képe, a vendégek ugyan a középpályán és a csatársorban is frissítettek, míg csíki részről Ilyés Róbert inkább a védelmet erősítette meg, de túl nagy helyzetet ezek után sem nagyon láthatott az amúgy nem hangos négyszáz fős közönség. A Slatina az egyenlítési lehetőséget egyébként a 87. percben hagyta ki, egy beadást követően Gherghe hat méterről fejelte a labdát a csíki kapu felé, ám Gyenge bravúrral hárítani tudott.
A találkozót követően az FK Csíkszereda 19 ponttal a 12. a tabellán, ez viszont vasárnap estig változhat, ugyanis a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii 11 órától a Dési Unireát fogadja, és amennyiben a hazaiak nyerik a meccset, úgy megelőzik Ilyés Róbert csapatát, amely így a 13. helyen zárhatja a fordulót.
Az FK jelenleg három pont távolságra van az utolsó felsőházi rájátszást érő hatodik helytől, az alapszakaszból pedig még öt mérkőzés maradt, az évet pedig pénteken Bodzavásáron zárja Ilyés Róbert csapata.
 

Eredmény
FK Csíkszereda – VSK Slatina 1-0 (1-0). Gólszerző: Jelena Richárd (33)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!