Hirdetés

Jégen a Sapientia U23

Nagy átalakításon esik át a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely mondhatni új keretet épít a 2023/2024-es idényre. Tízen távoztak a csapattól, három érkezőt már bejelentett a Sportklub, és több hokissal is szerződést hosszabbítottak. A Sapientia U23 elkezdte a héten a jeges felkészülést.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 5 perc
Jégen a Sapientia U23
Elsőként a csíki egyetemisták kezdték meg a jeges edzést Fotó: SZJA

Folyamatosan bővül a Csíkszeredai Sportklub nyilvánosságra hozott játékoslistája a 2023/2024-es szezonra. A kék-fehérek a napokban bejelentették, hogy marad a klub kötelékében Adorján Attila kapus, valamint Részegh Tamás is.
Adorján az ISK Csíkszereda csapatánál kezdte pályafutását, és ifiként végigvédte a román korosztályos válogatottak „kapuját”. 2014-től 2020-ig a DVTK Jegesmedvék sportolója volt, és a magyar felnőtt válogatottba is meghívót kapott. A 2020/2021-es szezonban átigazolt a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat együtteséhez, majd visszatért Miskolcra. A 2021/2022-es szezontól a Csíkszeredai Sportklub kapusa, és az is marad, mint most kiderült.
Részegh Tamás is Csíkszeredában ifiskedett, majd Pozsonyban, Chomutovban és a Titánoknál játszva ért be a felnőtt hokiba. A 2018/2019-es szezonban hazaigazolt, majd olyan remek szezont futott, hogy Miskolcra, az akkor még a szlovák extraligás csapatba csábítottak. Sérülésekkel teli évek voltak ezek számára, hogy a 2021/2022-es szezonba hazatérve rögtön bajnok legyen.
Az erdélyi csapatok közül elsőként a Sapientia U23 csapata kezdte meg a jeges edzéseket. A Felcsíki Műjégpálya hűtőgépei a múlt hét végén indultak el, a hét elejére pedig megfelelő vastagságú lett a jég, így a Sapientia U23 játékosai a frissen kinevezett vezetőedző, Per Lundell irányítása mellett el is kezdték a gyakorlást.

A Csíkszeredai Sportklub kerete
Kapusok: Adorján Attila, Ambrus Levente.
Hátvédek: Salló Alpár, Láday Tamás, Bajkó Csongor, Fabrizio Ricci (kanadai, Nottingham Panthers).
Csatárok: Becze Tihamér, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Péter Balázs, Cody Milannal, Aidan Brawn (kanadai, Allen Americans), Reisz Áron, Eduard Cășăneanu, Brandon McNally (olasz-amerikai, Sheffield Steelers), Részegh Tamás.

A Sapientia U23 bővített kerete
Kapusok: Biró Nándor, Galusnyák Tamás, Olaru Alex.
Hátvédek: Both Péter, Kristó Csongor, Sólyom Csongor, Kovács Előd, Galusnyák Botond, György Rajmund, István Sándor, Kernászt Máté, Fülöp Ákos.
Csatárok: László Balázs, Márton Botond, György Szilárd, Benedek Gergő, Kedves Tamás, Kosza Kristóf, Lázár Menyhért, Lázár Sebestyén, Bănceanu Levente, Bege Péter, Szopos Böjte Szabolcs, Gál Szilárd, Benedek Tamás, Szőcs Zalán, Makszim Ascseulov, Viktor Szolokin, Görbea Tivadar.
Szakmai stáb: vezetőedző: Per Lundell; másodedző: Papp Szabolcs; erőnléti edző: Antal Zsombor; kapusedző: Ruczuj Gellért; felszerelésmenedzser: Császár Róbert; csapatorvos: dr. Solyom Annamária; csapatmenedzser: Horvát Tamás.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!