Hirdetés

Javítások partnerségben a lakosokkal

Amellett, hogy az elmúlt évben tíz új játszóteret adott át Csíkszereda önkormányzata, a kivitelező cégek folyamatosan korszerűsítik a város játszótereit.

Adorján Zsófia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Javítások partnerségben a lakosokkal
Csíkszereda Városháza Fotó: Csíkszereda Városháza

Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere kérdésünkre elmondta, az eddig legnagyobb és legkorszerűbb „Béka” játszótér építése zajlik.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a 2022. évi költségvetéséből játszóterek felújítására 250 ezer lejt különített el, amelyből az új elemek vásárlására szánt összeg 100 ezer lej, illetve javítási, karbantartási munkálatokra szánt érték 150 ezer lej. Városunkban jelenleg 54 játszótér van, és ezeknek száma a lakónegyedek felújításával bővül – vázolta fel az összegeket Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.

Csíkszereda Városháza

– Jelenleg a Lendület sétányon zajlanak a munkálatok. Megépül a város legnagyobb és egyben legkorszerűbb béka formájú játszótere, amely minden korosztály számára újat nyújtó közösségi térré válik majd. A mesebeli béka elnevezésű játszótéren a gyermekek mellett a felnőttek és az idősek is kikapcsolódhatnak. A béka alakzat a kicsik számára jelent kalandparkot, de itt lesz Csíkszereda első köztéri teqball-asztala és kültéri sakkasztalok is a nagyobbak számára. A Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbházak által közrezárt zöldövezet felújítása sajátos projektje a városházának: saját alapokból, áfával együtt 2,18 millió lejből: járdák, sétányok, korszerű közvilágítási hálózat valósul meg, a beruházás gyöngyszeme azonban egy háromdimenziós béka alakzat lesz, alagutakkal, különféle játékelemekkel – részletezte az alpolgármester.

Csíkszereda Városháza

Továbbá megtudtuk, hogy a Sadoveanu utca 34. szám alatt lévő játszótéren, a játszótéri elemek megújultak, és új helyet is kaptak, ugyanis átköltöztették a játszóteret a szomszédos zöldövezetbe, ezzel is gyermekbarátibbá téve.
Az elöljáró felhívta a figyelmet, hogy érdemes megrongált vagy elavult játszótéri elemek észrevételével is keresni az internetes felületen megtalálható városházi bejelentőt, mert folyamatosan figyelik a javaslatokat. Ezáltal is céljuk a jó partnerségi viszony kialakítása a városháza és a lakosság között.
– Természetesen folyamatosan figyeljük játszótereinket, és ahol szükséges, ott javítási munkálatokat végzünk, illetve játszótéri elemeket is cserélünk. Az elmúlt évben 10 új játszóteret adtunk át, köztük az Octavian Goga lakónegyedben, a Vadász utcában, Csibában, Csobotfalván, Zsögödfürdőn plébániák, templomok udvarain. Az egyházakkal való egyműködést szeretnénk folytatni a jövőben is, így újabb játszóterek boldogíthatják a kicsiket. Az együttműködésnek köszönhetően megépülhet Szécsenyben is az első közösségi játszótér – fogalmazott.
Kérdésünkre kifejtette a részvételi költségvetés keretén belül nyert játszótéri projektek kivitelezésének fázisait. A Hóvirág utcai játszótér jövőre épül meg. Itt a játszótéri elemeket a lakókkal közösen fogják kiválasztani. A központi parkba tervezett projektnek elindult a közbeszerzése, így reményeik szerint a tavaszi hónapok folyamán megkezdődhetnek a munkálatok.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!