Hirdetés

Játékos tornaórák sportszerető gyermekeknek

Önkénteseket toboroz a Godako Sportklub Gyergyószentmiklóson: az ökölvívó-központ működtetői délutáni sportfoglalkozásokat indítanak hat éven felüli gyermekek számára, hogy minél több érdeklődővel megismertessék a mozgás örömét és biztosítsák számukra a sportolás előszobáját.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Játékos tornaórák sportszerető gyermekeknek
Sportolókat nevelnek az ökölvívó-központnál Fotó: Godako Sportközpont

Önkéntes munkatár­sakkal bővítené csa­pa­tát a Gyergyószentmiklóson működő Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub, ahová olyan személyeket várnak, akik hetente néhány órát arra szánnának, hogy segítsék a gyermekeket a feladatok elvégzésében. A jelentkezők felé nincsenek elvárások, de a sportolói múlt vagy a szakvégzettség előnyt jelent.

Hirdetés„Délutáni foglalkozásokat szervezünk, amelyek vidám hangulatú, de ugyanakkor minden izmot megmozgató, koordinációs képességeket fejlesztő és fizikai állóképességet erősítő tornaórákat jelentenek” – áll a sportközpont közösségi oldalán közzétett felhívásban. 
– A játékos sportfoglalkozások iránt van érdeklődés – tudtuk meg Orbán Gyöngyvértől, a Godako Sportközpont munkatársától.
Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy esetenként az orvosi vizsgálatok alkalmával derül fény a gyermekek valamely, addig fel nem ismert egészségügyi problémájára. Azoknak a gyermekeknek, akik rendszeresen járnak ezekre a foglalkozásokra, az egyesület keretében biztosítottak lesznek az orvosi vizsgálatok. 
Mint mondta, ezek az alkalmak azért is nagyon fontosak, mert a sportolóvá válás előszobáját jelentik: akik itt kedvet kapnak a mozgáshoz, rendszeres sportoláshoz, később szintet lépve a ökölvívóedzések különleges világába is bekapcsolódhatnak. 
„Az elején a jó hangulat, a mozgás szeretetére ösztönzés a lényeg. Később azonban bajnoki aranyérmek megnyerői lehetnek, és válogatott színekben az egész nemzetet képviselve a legrangosabb világversenyeken is esélyesként szerepelhetnek” – olvasható a felhívásban. 
A heti három alkalommal tartandó foglalkozásokat a 6–9 éves korosztálynak szánják; a gyakorlatokat Huszár Árpád vezetőedző állítja össze. 
A tervek szerint a játékos tornaórák február elején kezdődnek, az önkéntesek január 30-ig jelentkezhetnek, illetve érdeklődhetnek a 0737–004121-es telefonszámon, munkanapokon 8–16 óra között. 
 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!