Hirdetés

Japán sztrájkba lépnek az egészségügyi és a szociális ellátórendszer alkalmazottai

Az egészségügyi szakszervezeteknek a kórházakban és a szociális ellátásban dolgozó tagjai június 7-én japán sztrájkba kezdenek. A munkabeszüntetés nélkül zajló tiltakozó akciót mindaddig folytatják, amíg követeléseik megoldódnak – jelentette be szerdán Facebook-oldalán a Sanitas.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Japán sztrájkba lépnek az egészségügyi és a szociális ellátórendszer alkalmazottai
Képünk illusztráció Fotó: Pexels

A bejegyzés szerint az egészségügyi szakszervezet országos tanácsa úgy döntött, hogy folyamatos nyomást gyakorol a döntéshozókra, figyelmeztetve őket arra, hogy az állami egészségügyben dolgozó alkalmazottak többé nem fogadják el a követeléseik rendezésének elhalasztását vagy a részleges megoldását.

Emiatt

június 7-én japán sztrájkba kezdenek, amit folytatnak mindaddig, amíg a szakszervezeti tagok követeléseit meg nem oldják. Ez idő alatt pedig folytatják a tárgyalásokat a kormánnyal

– tájékoztatott a Sanitas.

Közölték azt is, hogy az egészségügyi szakszervezetek folyamatosan elemzik a kormány által vállalt intézkedések végrehajtásának stádiumát is, és az elért eredmények függvényében döntenek a következő lépésekről.

A közlemény szerint a Sanitas megyei szervezeteinek vezetői szerdán elemezték a Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, Marcel Ciolacu képviselőházi elnökkel és Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel folytatott keddi tárgyalások eredményeit. Nyugtázták, hogy a döntéshozók ezen a tanácskozáson olyan intézkedéseket javasoltak, amelyek a közeljövőben a szakszervezeti követelések egy részének a rendezéséhez vezethetnek.

Ezek az intézkedések a következők: versenyvizsgák kiírása a befagyasztott állásokra; a szükséges összegek elkülönítése a két ágazat dolgozóinak vakációs utalványaira; a hatályban lévő bértörvényben előírt maximális alapbér biztosítását lehetővé tevő jogszabály azonnali elfogadása – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!