Hirdetés

Japán sztrájk a kórházakban szerdától

Japán sztrájkba kezdenek szerdán az egészségügyi szakszervezeteknek a kórházakban és a szociális ellátásban dolgozó tagjai. A munkabeszüntetés nélkül zajló tiltakozó akció során a résztvevők SANITAS feliratú karszalagot vagy kitűzőt fognak viselni.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Japán sztrájk a kórházakban szerdától
Illusztráció Fotó: Pexels

A japán sztrájk a döntéshozókkal folytatott tárgyalások idején is, a követeléseik teljesítéséig tartani fog. A tárgyalások kudarca esetén a szakszervezeti szövetség országos tanácsa dönt a további lépésekről – közölte kedden a Sanitas.
Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az egészségügyi szakszervezetek követelik a versenyvizsgák kiírását a befagyasztott állásokra, vakációs utalványokat, a 2017/153-as törvény maradéktalan gyakorlatba ültetését mindkét ágazat összes alkalmazottja számára, illetve azt, hogy a pótlékok, az ügyeletért járó juttatások és élelmiszer-utalványok összegeinek kiszámításakor a jelenlegi munkabér összegét vegyék alapul. Követelik továbbá az egészségügyi és szociális ellátási intézmények korrekt és megfelelő finanszírozását és a kollektív munkaszerződés megkötését mindkét ágazatban.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!