Hirdetés

Ítélethirdetés mára várható

Egymást érik a különböző tárgylások, amelyek a Román Jégkorong-szövetség régi és új vezetősége között van. A napokban két tárgyalásra is sor került, ám eredmény egyik esetében pénteken, míg a másik esetében két hét múlva várható.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ítélethirdetés mára várható
Az új elnökséget támadták. Alapfokon ma közölnek eredmény Fotó: FRHG

Két tárgyalásra is sor került az elmúlt napokban, ami a Román Jégkorong Szövetség jövőjét illeti. Egyrészt a székelyföldi klubok és a mögéjük tömörülő klubok bírósági úton támadták meg a múlt évi szeptember 15-i választási eredményeket, amelyet, mint ismert, Alexandru Hălăucă nyert meg, köszönhetően annak, hogy a régió csapatait/klubjait kizárta a szavazásból. Ebben az ügyben várhatóan két hét múlva születik eredményhirdetés, alapfokon.
Ennél egy picivel keményebb perre is sor került, hiszen a Nagy Attiláék által vezetett szövetség áprilisi beiktatásáról szóló gyűlést támadták meg a korábbi vezetőség tagjai. A vádat információink szerint Emilian Cernica, a Brassói Corona korábbi elnöke és a korábbi szakszövetség alelnöke képviselte, akinek nem sikerült eredményt elérni. A tárgyalás végén vissza akart lépni a pertől, ám azt a bíró nem engedte meg.
„Ezúttal már nem történt halasztás, az alapfokú döntés holnap – ma, pénteken (szerk. megj.) – lesz kiközölve. Úgy gondolom, hogy jogilag minden követelménynek megfeleltünk ahhoz, hogy beiktassanak bennünket. Bízom az objektív törvénykezésben, bízom abban, hogy az eddigi perekhez hasonlóan most is a javunkra döntenek” – fogalmazott Nagy Attila Ferenc a Román Jégkorong-szövetség áprilisban megválasztott elnöke, lapunk megkeresésére. 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!