Ítélethirdetés csütörtökön

Kétórás ülést tartott kedden délután a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága a Sepsi OSK – U Craiova 1948 labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatosan. Mint megírtuk, a január 29-i sepsiszentgyörgyi találkozót a vendégszurkolók rasszista és xenofób bekiabálásai miatt a 29. percben Andrei Chivulete játékvezető megállította, a szövetség fegyelmi bizottsága pedig 3–0-s eredménnyel a háromszékiek javára írta. A fegyelmi bizottság két pénzbírságot is kirótt a csapatokra, a háromszékieket 25 ezer, az oltyánokat 22 500 ezer lejre büntette a szakszövetség.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ítélethirdetés csütörtökön
Még várni kell az ítéletre Fotó: NSO / Tokos Csaba / archív

A döntést megelőzően a fellebbviteli bizottságon nagy volt a nyomás, hiszen Diószegi László, a Sepsi OSK, valamint Adrian Mititelu, az U Craiova 1948 tulajdonosa sem zárkózott el a találkozó újrajátszása elől, sőt, utóbbi ezt követelte. Hétfőn megszólalt többek között Orlando Nicoară, a tévéközvetítéseket birtokló EADS cég vezetője is, aki szerint a találkozó újrajátszása lehet a megoldás.

A 16 órakor kezdődött és 18 óra után pár perccel véget ért ülést követően egyórányi várakozási idő után a hazai sportsajtóhoz eljuttatott információk szerint a fellebbviteli bizottság csütörtökön hirdeti ki döntését a Sepsi OSK – U Craiova 1948 félbeszakadt mérkőzéssel kapcsolatosan.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!