Hirdetés

Ismét pályázhatnak beruházásokra a román–magyar határvidéken

Megnyitották kedden a magyar–román határokon átívelő beruházások újabb finanszírozási időszakát. A pályázati keret teljes összege 176 millió euró – közölte kedden Cseke Attila fejlesztési miniszterre hivatkozva az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ismét pályázhatnak beruházásokra a román–magyar határvidéken
Szijjártó Péter és Cseke Attila Fotó: rmdsz.ro

A közlemény a tárcavezetőt idézte. „Ma, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében, megnyitottuk Nagyváradon a Románia–Magyarország-határon átívelő beruházások újabb finanszírozási időszakát” – jelentette be Cseke Attila. A szaktárcavezető elmondta: négy romániai megye, Arad, Bihar, Szatmár és Temes, illetve Magyarországon Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád fejlődhet közel 176 millió euróból.

Júniusban nyitja meg a fejlesztési minisztérium a pályázást. A közlemény szerint Cseke Attila úgy fogalmazott: támogatják a megújulóenergia-erőforrások kiaknázását, a környezetvédelmet, az egészségügyi és a sürgősségi beavatkozásokat elősegítő infrastruktúra fejlesztését, illetve kulturális és turisztikai programokat finanszírozzák. Támogatják a határon átívelő együttműködést – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!