Hirdetés

Ismét nemet mondtak a személyzetcsökkentésre

Második nekifutásra sem fogadta el a gyergyószentmiklósi önkormányzat a kormány által előírt tízszázalékos személyzetcsökkentést. Kedden délben ült össze legutóbb a várost vezető testület, hogy ezt az egyetlen napirendi pontot megtárgyalja. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ismét nemet mondtak a személyzetcsökkentésre
Tanácsülés. Újból nemet mondtak az előírt személyzetcsökkentésre Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Ismét a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselők asztalára került az a határozattervezet, amelyet ha elfogadnak, tizenkét állás megszűnik, illetve törlik a városháza és a hozzá tartozó intézmények tisztségjegyzékéből. Amint az ülésre online bejelentkező polgármester, Csergő Tibor közölte, tizenegy állás a városházán szűnik meg, egy pedig a Városi Könyvtárnál. Ugyanaz a tervezet lényegében, ami a novemberi soros közgyűlésen is napirenden volt, de nem kapott elegendő szavazatot. A szóban forgó állások egyikét sem töltötték be jelen állás szerint, így azok megszüntetése nem veszélyezteti a polgármesteri hivatal irodáinak zökkenőmentes működését.

Most is vitát gerjesztett az elképzelés, Erős Levente tanácsos azt mondta, úgy tudják, a polgármesternek két intézménnyel, a Művelődési Központtal és a könyvtárral is személyes gondja van, bosszúból akarja utóbbitól elvenni az állást. Hozzáfűzte: olyan határozattervezetet vár a polgármestertől, amely átgondolt és mellőzi a személyes bosszút.  Az önkormányzati képviselő értesülését a városháza személyzeti osztályának vezetője, Vormair Erika cáfolta. Rámutatott, a könyvtári állást két éve nem töltötte be senki, az önkormányzat más alintézményénél pedig nincs betöltetlen poszt. A városházán összesen harminchat betöltetlen állás van, de ezek nagy része egyedi, a hatályos jogszabályok előírása szerint nem szüntethető meg. Végül mindössze négy képviselő szavazta meg a határozattervezetet, ismét nem fogadták el a polgármester javaslatát.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!