Hirdetés

Iskolabuszokra pályázik az önkormányzat

Rendkívüli közgyűlésen döntötte el a gyergyószentmiklósi önkormányzat, hogy elektromos iskolabuszokat szerez be. A megyei tanáccsal közösen pályáznak a járművekre, akárcsak negyvennégy másik Hargita megyei önkormányzat.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Iskolabuszokra pályázik az önkormányzat
Gyorsan döntöttek az önkormányzati képviselők Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Társulási szerződést kötött Hargita Megye Tanácsával Gyergyószentmiklós önkormányzata annak érdekében, hogy elektromos iskolabuszokra pályázzanak. Az Országos Helyreállítási Alapból van lehetőség pénzt szerezni erre. Hasonló elképzelése tavaly is volt az önkormányzatnak, akkor a tanfelügyelőséggel társult hasonló célból a város, idén a megyei önkormányzat a projekt vezetője.

A megyéhez társult negyvennégy település mindegyike kap iskolabuszt a helyi önkormányzatok reményei szerint. Gyergyószentmiklós két 16+1 személyes és egy kisebb, 8+1 személyes járművet igényelt, az ülésen elhangzott, valószínű, hogy kettővel be kell érniük majd. A nagyobb buszok 220 ezer, a kisebbek 75 ezer euróba kerülnek, árukból mindössze ötszázaléknyi önrészt kell vállalnia az önkormányzatoknak.
Ugyanakkor a társulási szerződésben foglaltak szerint az önkormányzatok kötelezik magukat arra, hogy ha még nincs, legalább egy elektromos töltőállomást létesítenek a településen. Fel kell vállalniuk a sofőrok bérköltségét négy évre, valamint az iskolabusz karbantartási és üzemeltetési költségeit. Négy évig nem használhatják más célra a járműveket.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!