Hirdetés

Információs iroda és váróterem nélkül marad a csíkszeredai ideiglenes buszállomás

Nem maradhatnak tovább az átmeneti autóbusz-állomáson a Csíki Trans Kft. bérelt konténerei, amelyek információs irodaként és váróteremként is funkcionálnak. A továbbiakban az autóbuszok csupán az utasfelvételt bonyolíthatják le ott.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Információs iroda és váróterem nélkül marad a csíkszeredai ideiglenes buszállomás
Fotó: Csíkszereda Városháza/Facebook

Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester pénteki sajtótájékoztatójukon röviden ismertették az átmeneti autóbusz-állomás problémás helyzetét. A polgármester úgy tájékoztatott: a terület nem az önkormányzat tulajdona, ezért nehéz bebizonyítani, hogy egy önkormányzati tulajdonú cég állami területen hogyan tud jogszerűen munkapontot létrehozni.

– A terület tisztázatlan körülményei miatt a Hargita Megyei Fogyasztóvédelem jegyzőkönyvben kérte a tevékenység beszüntetését. A Csíki Trans Kft., mely az ideiglenes autóbusz-állomást üzemelteti, megtámadta a fogyasztóvédelem döntését, a bíróság pedig alapfokon úgy ítélte meg, hogy amíg tart a per, addig a jegyzőkönyvet fel kell függeszteni.

Ezt a döntést a fogyasztóvédelem megfellebbezte, a fellebbvitelen a bíróság pedig úgy ítélt, hogy a jegyzőkönyv érvényben marad mindaddig, míg tart a per

– fogalmazott Korodi Attila.

Csíkszereda Városháza/Facebook

Az elöljáró ismertette: a Csíki Trans Kft.-nek meg kell szüntetnie az ideiglenes munkapontját, a konténereket el kell távolítania a területről. Az említett konténerekben jelenleg a busztársaság információs irodája, illetve váróterem működik.– A gyakorlatban úgy oldjuk meg a helyzetet, hogy az autóbuszok továbbra is ott fogják felvenni és letenni az utasokat, annyi különbség lesz, hogy a Csíki Trans Kft. nem szervezheti ott a szolgáltatásait. A cég a következő két hónapban még működtetni fogja a telefonos diszpécserszolgálatát – összegezte a polgármester.

Mint ismeretes, tavaly júliusban, felújítás miatt, lezárták a csíkszeredai távolsági buszpályaudvar területét. Az átépítés idejére az autóbusz-állomást átmenetileg a Nagyrét utcába, a barkácsáruházzal szemben levő üres területre költöztették. A Csíki Trans Kft. azóta bérelt konténerekkel folytatta tevékenységét, amit előtte klasszikusan az autóbusz-állomás falai között tett. Felütötte azonban a fejét egy probléma: a buszállomásként használt terület közigazgatásilag állami tulajdonban van.

Bors Béla alpolgármester hozzátette:

jogilag több akadályba is ütköznek, de dolgoznak azon, hogy ezeket megoldják.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!