Hirdetés

Indul a harmadosztály rájátszása

Egy héttel az alapszakasz zárulása után indul a rájátszás a hazai labdarúgó 3. Ligában, a Hargita megyei csapatok az alsóházban folytatják, az FK Csíkszereda fiókcsapata Fălticeni-ben, a Székelyudvarhelyi FC székelyföldi rangadóval, a Kézdivásárhelyi SE vendéglátójaként száll harcba a bajnoki pontokért.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Indul a harmadosztály rájátszása
Legutóbb Udvarhelyen elosztották a pontokat Fotó: Szász Csaba

A hétvégén elstartol a labdarúgó 3. Liga rájátszása, melynek alsóházában két Hargita megyei alakulat érdekelt: a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda fiókcsapata.
Az alapszakaszban ötödik helyen végző, így az 5-ös csoport alsóházi play outot az első helyről kezdő SZFC rögtön az első napon, pénteken székelyföldi rangadót játszik, 15 órától a sereghajtó Kézdivásárhelyi SE együttesét fogadja. Az alapszakaszban a háromszékiek 1–0 arányban érvényesítették a hazai pálya előnyét, Udvarhelyen pedig 1–1-es döntetlen született.

A Dante Botoşani kizárásával csonkává váló 1-es csoport küzdelmei szombaton 17 órakor kezdődnek, az FK Csíkszereda az 5. helyről indul, és Fălticeni-ben folytatja a pontvadászatot a bennmaradásért, vendéglátója a 2. helyről vág neki a play-outnak. A bajnokságban a csíkszeredai találkozó 0–0-ra végződött, idegenben pedig 4–1-re kikaptak Demény Norbert legényei.

Az alsóházban érdekelt csapatok két-két mérkőzést játszanak egymás ellen (oda- és visszavágót), a csoportok utolsó két helyezettje (5-6.), valamint a leggyengébb negyedik kiesik a harmadosztályból.

3. Liga, play out, 1. forduló
1-es csoport: szombaton 17 órától: Şomuz Fălticeni – FK Csíkszereda II, Viitorul Darabani – FC Rapid Brodoc. Az állás: 1. Ştiinţa Miroslava 29 pont, 2. Şomuz Fălticeni 27, 3. Viitorul Darabani 16, 4. FC Rapid Brodoc 14, 5. FK Csíkszereda II 10.
A Dante Botoşani csapatát kizárták.

5-ös csoport: pénteken SZFC – Kézdivásárhelyi SE, Sepsi OSK II – Brassói Kids (mindkettő 15 órától), szombaton CS Păuleşti – Zernyesti Olimpic (17). Az állás: 1. SZFC 25 pont, 2. Păuleşti 24, 3. Sepsi OSK II 19, 4. Brassói Kids 18, 5. Zernyest 16, 6. Kézdivásárhely 16.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!