Hirdetés

Ilyés Ferenc lehet a magyarországi szövetség elnöke

A székelyudvarhelyi származású Illyés Ferenc lehet a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté, a szövetség jelenlegi vezetője őt nevezte meg lehetséges utódjának – írja a Nemzeti Sport Online.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ilyés Ferenc lehet a magyarországi szövetség elnöke
Ilyés Ferenc Fotó: Hargita Népe Archív

A sportportál beszámolója szerint Kocsis Máté a magyarországi kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott sajtótájékoztatóján röviden nyilatkozott arról, ki lehet az utódja a Magyar Kézilabda-szövetség élén. Újságírói kérdésre elárulta: kiváló jelöltnek tartja a korábbi 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet, és bízik benne, hogy mindenki támogatja.

Ilyés aktív kézilabda-játékosként 2000-ben igazolt Magyarországra a szülővárosából. A Pick Szeged és a Veszprém csapatát is két időszakban erősítette, megfordult Makón, illetve a német TBV Lemgo és a lengyel Wisla Plock együttesénél. Tatabányán 2016 óta játszott 2021 májusában bejelentett visszavonulásáig. A bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát és az EHF Kupát kétszer, a KEK-et egyszer nyerte meg. A válogatottal 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is olimpiai negyedik volt, világbajnokságon a 2009-es ötödik helyezés a legjobb eredménye. A magyar örökranglistán 229 szereplésével a hetedik, a mezőnyjátékosok között a negyedik helyen áll.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!