Hirdetés

Illegális rönkszállítmány

Több mint húszezer lejes bírságot szabtak ki egy nyergesvontatót vezető férfire, aki nem tudta farakományának származását és szállítását hivatalos iratokkal igazolni. A gyergyószentmiklósi rendőrség a Neamț megyei férfit szombat délelőtt Gyergyóalfaluban érte tetten.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Illegális rönkszállítmány
Illusztráció Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Szombat kora délelőtt értesítették a gyergyószentmiklósi rendőrséget, hogy a 126-os megyei úton Gyergyóalfaluban faanyagot szállító járműszerelvény közlekedik, és illegális erdészeti bűncselekmény elkövetésének gyanúja áll fenn. A bejelentést követően a Neamţ megyében bejegyzett, nyergesvontató és pótkocsiból álló járműszerelvényt a rendőrök megállították, majd a Hargita Megyei Erdészeti Őrség szakembereivel közösen ellenőrizték azt.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 44 éves Neamţ megyei férfi vezette jármű Gyergyóalfalu irányából Neamţ megyébe tartott. A fenyőfarakományról a sofőr nem tudott a származást és szállítást igazoló legális dokumentumot felmutatni. Összesen tíz köbméter fát szállított (öt köbmétert a pótkocsin, ötöt pedig a vontatófejen). A szóban forgó faanyagmennyiséget a Hargita Megyei Erdészeti Őrség és a Gyergyószentmiklósi Magánerdészeti Hivatal szakemberei állították meg és foglalták le.

A faanyagot elkobozták. Öt bírságot szabtak ki összesen húszezer lej értékben az erdészeti szabálysértések megállapításáról és szankcionálásáról szóló 171/2010. sz. törvény rendelkezéseinek be nem tartása miatt. További 1160 lej értékben bírságolták meg a sofőrt a közutakon való közlekedésről szóló 195/2002-es sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseinek be nem tartása miatt – állt a rendőrségi közleményben. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!