Hirdetés

Idén is akcióban az UFF Mikulások

Idén is útra kelnek az UFF Mikulásai Székelyudvarhelyen kedd este. Ezúttal több mint húsz család vette igénybe a Mikulás-szolgálatot. 

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Idén is akcióban az UFF Mikulások
Folytatják a két évtizedes hagyományt Fotó: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Több mint húszéves hagyományra tekint vissza az Udvarhelyi Fiatal Fórum Mikulás-szolgálata, amelyet nagyon sok család vett igénybe az elmúlt évtizedek alatt Székelyudvarhelyen. Tóth Tímea, az UFF vezetője elmondta, a lelkesedésükön csupán a Covid-járvány évei okoztak törést, ám ismét felívelőben van az érdeklődők száma.

– Ez annyira kedves hagyomány, amelyet mindenképp folytatni szeretnénk a jövőben is. Bár az érdeklődés még nem a régi, mi továbbra is szorgoskodunk, hogy az UFF Mikulásai lephessék meg a gyermekeket – fogalmazott. Elmondta,

míg néhány évvel ezelőtt akár hetven székelyudvarhelyi családhoz is bekopogtattak az UFF Mikulásai, idén valamivel több mint húsz család jelezte igényét a szolgáltatás iránt.

Ezúttal négy, de annál lelkesebb fiatal Mikulás indul útnak kedd este, sötétedést követően, krampuszokkal az oldalukon, hogy kiszállítsák a csomagokat. Az önkéntes Mikulás szerepét többek között az idei diákpolgármester is vállalta.

Tóth Tímea azt is elmondta, hogy évről évre egyre több a visszatérő, ismerős család, sőt olyan egykori UFF-osok is szerepelnek a listán, akik maguk is önkénteskedtek a Mikulás-szolgálat keretében, ezúttal azonban az ő gyerekeiket látogatják meg az UFF Mikulások. A szülőknek egy online csomagregisztrációt kellett kitölteniük előzetesen, illetve az ajándékok egy részét személyesen be kellett vigyék az UFF Kossuth Lajos utca 20. szám alatti irodájába.

Udvarhelyi Fiatal Fórum

– Az online regisztráció során összegyűjtünk minden információt, amit a Mikulásoknak tudniuk kell a gyerekekről, illetve azt, hogy mit kell kérjenek cserébe az ajándékokért. A leggyakoribb kérések között szerepel a legkisebbektől például, hogy ne cumizzanak, óvodába járásra biztatás, az elemisektől pedig a jobb tanulás vezeti a rangsort – részletezte Tóth Tímea.

Idén egyébként már nemcsak Székelyudvarhely területén vállaltak szolgálatot, hanem a környező falvakba is ellátogatnak a kéréseknek megfelelően. Az UFF Mikulás-szolgálata egyébként díjmentes, adományokat azonban elfogadnak.

A Lábbusszal utazókat is megajándékozták

Szintén hagyománynak számít, hogy a Lábbusz elindulása óta december első hetén az UFF tagjai kísérik iskolába reggelente a gyermekeket. Így van ez idén is. A Lábbusz különböző állomásain kedd reggel egy-egy Mikulás-ruhába öltözött személy lepi meg a gyermekeket egy-egy ajándékcsomaggal, amelyet az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház közösen biztosít a lábbuszos gyermekeknek.


Hirdetés

Nem lesz városi Mikulás Székelyudvarhelyen

Akárcsak az elmúlt évben, idén sem lesz külön városi Mikulás Székelyudvarhelyen. Zörgő Noémi, a városháza szóvivője megkeresésünkre elmondta, minden napközi otthon annyival nagyobb összeget kapott a központi költségvetésből, hogy biztosítani tudja a saját kötelékébe tartozó gyermekek számára a Mikulás-csomagokat. Mint mondta, ezek összeállítását teljes mértékben az intézményekre bízták. A Városi Kórház gyermekosztályán fekvőkről sem feledkeztek meg, számukra a Csillagvár napközi otthon vásárolja meg és állítja össze a Mikulás-csomagokat, hiszen ők annyival nagyobb összegben részesültek.

A polgármesteri hivatal és a Művelődési Ház ugyanakkor Mikulás-váró koncertet is szervez kedd délután 5 órától a kultúrotthon koncerttermében. A kolozsvári Karaván együttes Ölts lelkedre ünneplőt! című adventi koncertje nemcsak a gyerekeknek, hanem az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek is maradandó élményt ígér. Az esemény díjmentes, és előzetes regisztrációt sem igényel.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!