Húsz utca infrastruktúráját karbantartják, bővítik

Húsz gyergyószentmiklósi utcában folytatják, illetve kezdik el az infrastruktúra karbantartását és bővítését a következő hetekben. Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere sajtótájékoztatóján kijelentette: várhatóan több utcában akadozni fog a forgalom a munkálatok miatt, ugyanakkor igyekeznek a legkevesebb kellemetlenséget okozni. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Húsz utca infrastruktúráját karbantartják, bővítik
Dolgoznak a  Testvériség sugárúton. Egyelőre felássák, utána teljesen felújítják a forgalmas útszakaszt  Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Elkezdték a föld alá helyezni a szennyvízrendszer gerincvezetékét a Testvériség sugárúton is. Két munkaponton, az állomás előtt és a bevásárlóközpontok előtt láttak munkához a csapatok, az út lakóházak felőli oldalán – közölte Csergő Tibor András. Közben más helyszíneken is zajlik hasonló munkálat. A Mező, Mocsár és Crișan utcák után a Külső utca vasúton túli részén is kiépítik a szennyvízrendszert a következő hetekben. A feltört utcarészek helyreállítása is várható, előbb az Állomás, majd a Bălcescu és Fürdő utcákban, illetve a Kossuth Lajos utcában.
A távhőhálózat-javítása és bővítése miatt a Makkos utca felső részén és a Miron Cristea utcában várhatóak munkálatok. 
Ivóvízhálózat karbantartás és bővítés is zajlik, a napokban a Galamb és Akác utcákban befejezi ezt is a kivitelező, majd a Rét utcában folytatja és a Malmok utcában levő házakat is rákötik az ivóvízhálózatra, noha ezt előzetesen nem tervezték.
Elkezdték az útépítést is a felszegi utcákban. Felszedték az útburkolat felső rétegét, kijelölték a járdákat, az alap megszilárdítása után a régen várt aszfaltozás következik a Kőrisfa utcában. A Selyem utcában is hozzáláttak ehhez a munkához, rendre mindegyik, a mobilitási tervben részt vevő utcában ugyanez történik majd, mondta el a polgármester. Újabb munkacsapatok érkezésével az Örmény templom és Miron Cristea utcák útburkolatát elkezdik bontani, az  esővíz és szennyvíz elvezetése után ezeket is felújítják.
Az útépítés kapcsán a polgármester köszönetet mondott az utcák lakóinak akik eddig együttműködőnek bizonyultak. Megjegyezte: igyekeznek a legkevesebb kellemetlenséget okozni a kivitelezők, de ennek ellenére is akadozó lehet a forgalom az érintett városrészeken. Azt javasolta, aki teheti, a városban inkább kerékpárral közlekedjen a munkálatok ideje alatt. Az elöljáró szerint, a kivitelezők szorgalmasabban dolgoznak mint korábban, várhatóan tartani fogják a határidőket.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!