Hirdetés

Hulladékudvarok építésére pályáznak, módosítaniuk kellett a dokumentációt

A tavaly két, hulladékudvar építésére benyújtott pályázati dokumentációt kellett frissítenie Hargita Megye Tanácsának. Ezért soron kívüli tanácsülést tartottak kedd délben, és elfogadták a szükséges változtatásokat.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hulladékudvarok építésére pályáznak, módosítaniuk kellett a dokumentációt
Közel hétezer lakost szolgálnak ki a hulladékudvarok, ha megépülnek Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Soron kívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa kedd délben. A megyei önkormányzat közgyűlése alig néhány percig tartott. Az ülésen elhangzott: a megyét vezető testületet Incze Csongor megyemenedzser kérésére hívták össze, azzal a céllal, hogy megvitassák a tavaly hulladékudvarok építésére, az Országos Helyreállítási Tervhez (PNRR) benyújtott pályázat dokumentációjának módosításait.

Mint részletezték, 2022-ben két hulladékudvar létrehozására pályázott a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Társulás az Országos Helyreállítási Tervnél (PNRR). A két létesítmény a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer keretében tervezett beruházások részeként épülne meg. Elhangzott: azért volt szükség a soron kívüli ülésre, mert az illetékes minisztérium azt kérte, hogy öt napon belül módosítsák a pályázati dokumentációt.

Incze Csongor, a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer elindításával megbízott megyemenedzser elmondta: meg kellett határozniuk, melyek azok a települések, és hány lakosuk van, amelyeket ki fog szolgálni a két hulladékudvar. Hozzáfűzte: ezenkívül a pályázat lejárta után öt évig biztosítani kell a hulladékudvarok karbantartását, ennek költségeit a megyei tanács vállalta fel.

A projekt kivitelezése 3395 lakost érint Gyergyószárhegy községben, és 3491 lakost Bögöz községben. A döntéshozó testület elfogadta a kért módosításokat.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!