Hirdetés


Magyar nyelvű tájékoztató romániai gazdáknak

Agrárhírek anyanyelven

Pillanatfelvétel a honlapról. Bővülő információforrás

Magyar nyelvű mezőgazdasági hírszolgáltatást indított a Pro Economica Alapítvánnyal és az Agro-Mania online platformmal együttműködve az Agrointeligenţa Csoport. Az erdélyi, székelyföldi gazdálkodók számára romániai mezőgazdasági cikkeket kínáló portál a hirek.agrointel.ro címen érhető el – számolt be közleményében a Pro Economica Alapítvány.

Hirek.agrointel.ro címen romániai magyar gazdáknak szóló, magyar nyelvű agrárhírportált indított az Agrointeligența Csoport. A magyar anyanyelvű gazdák tájékoztatását célzó kezdeményezést a Pro Economica Alapítvány támogatja.
– Ez egy agrointel.ro-hoz tartozó oldal lesz, amelyben a magyar gazdák anyanyelvükön olvashatják a legfontosabb információkat mezőgazdasági témában. És nem állunk meg itt, heti hírlevéllel bővítjük ki a hirek.agrointel.ro projektet, amelyben az Agro-Mania szolgáltatásait népszerűsítjük, és célzott médiakampányokat szervezünk a gazdák számára – mondta Vlad Macovei, az Agrointeligența Csoport elnöke, aki megköszönte a Pro Economica Alapítvány döntéshozóinak nyitottságát és bizalmát.
– A Pro Economica Alapítvány fennállása óta több ezer gazdával és mezőgazdasági ágazatban dolgozó vállalkozóval volt szerencsénk találkozni. Sokat tanultunk mi is a tapasztalataikból, és sokat meséltek a nehézségeikről, valamint terveikről is. Úgy éreztük, hogy az erdélyi magyar gazdákhoz néha lassan és későn értek el az őket is érintő fontos, bukaresti döntésekkel kapcsolatos információk, hiányolták ők is azokat a lehetőségeket, amikor bele tudnak szólni ezek alakulásába. Az Agro-Mania Expo szervezése során Vlad Macovei csapatáról és az általuk működtetett agrointel.ro oldalról kiderült, hogy mindezekben tudnak segíteni, hiszen náluk naprakész információk gyűlnek össze, és hatékonyan állnak ki a gazdák érdekeiért. Úgy éreztük, hogy ha mindez magyar nyelven is elérhető lesz, akkor nemcsak egy újabb hírportált hozunk létre, hanem egy érdekképviseleti szervezetet, ahol a romániai gazdák érdekeit tudjuk képviselni, nemzetiségtől függetlenül – nyilatkozta a közleményben Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés