Szeptember 9-ig lehet jelentkezni az RMDSZ-nél parlamenti képviselőnek vagy szenátornak

Szeptember 9-ig lehet iktatni a szövetség megyei és területi szervezeteinek titkárságán a parlamenti képviselői, illetve szenátori jelöltséghez szükséges iratokat – közölte csütörtökön az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szeptember 9-ig lehet jelentkezni az RMDSZ-nél parlamenti képviselőnek vagy szenátornak
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

Mint részletezték: képviselő- vagy szenátorjelöltnek jelentkezhet az, aki tagja az RMDSZ-nek, felsőfokú végzettségű, és az elmúlt négy évben nem indult a parlamenti, európai parlamenti, illetve a helyhatósági választásokon más párt vagy szervezet színeiben, ugyanakkor a tisztségre az illető megyében/területen működő valamely helyi RMDSZ-szervezet, a megyei nőszervezet, valamely platform vagy a Magyar Ifjúsági Értekezlet jelöli.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közlemény szerint a jelöltállítási szabályzat leszögezi: az RMDSZ nem fogadja el annak a személynek a jelentkezését, aki együttműködött a hírszerző szolgálatokkal. Emellett nem vehet részt a rangsoroláson az a személy, aki a 2024-es helyhatósági választásokon polgármester- vagy megyeitanácselnök-jelöltként vett részt. Az érintett írásban benyújtott kérésére a Szövetségi Elnökség indokolt esetben előzetes felmentést adhat az előírás alól.

Emlékeztettek: a parlamenti jelöltállítás ütemtervéről a Szövetségi Képviselők Tanácsa január 19-én döntött, majd június 11-én módosította a határozatot.
További információról, a jelölési dosszié tartalmáról, a képviselő- és szenátorjelöltek rangsorolásának módjáról bővebben az RMDSZ honlapján lehet olvasni – áll a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!