Hirdetés

Június 9-én válassza az Erdély TV-t!

Romániában egyedüli televíziócsatornaként tájékoztat magyar nyelven az Erdély TV a június 9-i választásokról. A nap folyamán sugárzott élő hírműsorok garanciát jelentenek a legfontosabb politikusi nyilatkozatok, a részvételi arányszámok és a szavazás menetének széles körű ismertetésére. Az urnazárás előtt kezdődő élő választási műsor pedig nemcsak a hivatalos adatok alapján, számszerűen tájékoztat a választási eredményekről, hanem elemzőkkel is értékelteti azokat.

Az idei választási szuperév nyitányaként választási maratoni napot tart az Erdély TV. A demokratikus választásokon való részvétel az állampolgári jogok egyike, akárcsak az információkhoz való szabad hozzáférés. Az Erdély TV június 9-én ezt az alapvető jogot biztosítja nézőinek.

„Június 9-én az Erdély TV minden munkatársa azon dolgozik, hogy valós időben teljes körű és átfogó tájékoztatást nyújtson az erdélyi magyaroknak a választások eredményeiről. Célunk, hogy alapos és részletes áttekintést nyújtsunk a szavazás napjáról, kezdve a választási részvételtől, az esetleges rendellenességeken és kampánycsendsértéseken át egészen a részeredmények bemutatásáig. Számunkra ez a nap is a hiteles és anyanyelven történő tájékoztatásról szól. Hetek óta azon dolgozunk, hogy vasárnap a lehető legátláthatóbb módon mutathassuk meg nézőinknek a választások legfontosabb eredményeit, illetve elemzők és újságírók szakszerű meglátásai alapján értelmezzük azokat. Az Erdély TV választási műsorát Farkas István moderálja, aki hosszú évek tapasztalatával és kiváló szakértelmével biztosítja a megbízható és minőségi tájékoztatást” – hangsúlyozza Szepessy Előd, az Erdély TV főszerkesztője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Közszolgálati szerepét vállalva az Erdély TV június 9-én, a helyhatósági és az európai parlamenti választások napján valós időben közvetíti nézőinek és követőinek az aktuális eseményeket a képernyőn és közösségi felületein egyaránt.

Délután 1:00, 3:00, 5:00 és este 7:00 órakor a Híradó élőben jelentkezik Lovász Ágotával, aki helyszíni tudósítók segítségével tájékoztat a választási nap történéseiről. Páros órákban az Erdély FM Híradóját követhetik élőben a tévé Facebook-oldalán 14 és 18 óra között. Már az este 10 órai urnazárás előtt elkezdődik az élő választási műsor az Erdély TV-ben – este 8-tól Farkas István, a 24 plusz műsorvezetője elemzők, újságírók, politikusok társaságában értékeli az eseményeket. A valós időben történő tájékoztatást segíti aznap az Erdély TV ministúdiója, ahonnan Bucșeneanu Réka jelentkezik az aktuális információkkal.

„Célunk, hogy minden fontos hír és információ a lehető leggyorsabban és legérthetőbben eljusson a nézőkhöz. Valós időben fogjuk bemutatni és értelmezni a nap eseményeit, nálunk szólalnak meg a választás erdélyi nyertesei és vesztesei, tudósítóink pedig Erdély nagyvárosaiból a jelöltek eredményváró központjából jelentkeznek. Ugyanilyen hangsúlyos szerepet kapnak az európai parlamenti választások is, a romániai eredmények mellett nemcsak Magyarországon, hanem a térség országaiban kinyilvánított választói preferenciákra, valamint az alakuló EP erőviszonyaira is figyelünk” – hangsúlyozza Szepessy Előd.

(X)

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!