A Hajrá, Gyergyó! program felvállalása is szerepel a feltételek között

Mától jelentkezhetnek a Gyergyó területi RMDSZ irodájában mindazok, akik képviselői vagy szenátori mandátumra pályáznak. A Hajrá, Gyergyó! programot is fel kell vállalniuk.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
A Hajrá, Gyergyó! program felvállalása is szerepel a feltételek között
Sajtótájékoztató. Barti Tihamér ismertette a gyergyói jelöltek kiválasztásának menetrendjét Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Bárki jelentkezhet képviselőnek, illetve szenátornak, aki betöltötte a 23, illetve 33 évet, van felsőfokú végzettsége, nem működött együtt a Securitatéval, RMDSZ-tag, és felvállalja a Hajrá, Gyergyó! program célkitűzéseit – közölte sajtótájékoztatón Barti Tihamér területi RMDSZ-elnök. Mint ismertette, a jelentkezőknek egy önéletrajz-formanyomtatványt kell kitölteniük, illetve a TKT előtt ismertetniük kell a programjukat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A jelentkezőket szeptember 9-én déli 12 óráig várják, ezt követően

11-én tartják meg a Területi Küldöttek Tanácsának (TKT) azt a gyűlését, amelyen a jelentkezők közül kiválasztják a térség képviselőjelöltjét.

Ezután a Hargita Megyei Egyeztető Tanács rangsorolja a három területi szervezet jelöltjeit. Ezt az ülést is Gyergyószentmiklóson tartják majd, szeptember 12-én, mivel Barti tölti be a HET soros elnöki tisztségét.

– A magyar képviselet a legfontosabb nekünk, erdélyi magyaroknak, az érdekképviseletünk kötelező módon ott kell legyen a parlamentben. A helyhatósági választásokon a lakók bizalmát élveztük a Hajrá, Gyergyó! programunkkal, ezért aki a gyergyószékiek bizalmát kéri, kell segítse ennek a programnak a megvalósítását is, mivel ennek a programnak sok olyan eleme van, amely országos döntéshozatali segítséget igényel – mutatott rá Barti Tihamér.

A jelöltállítás folyamata október 3-án zárul a Szövetségi Állandó Tanács ülésével.

Az államfőválasztás kapcsán Barti úgy fogalmazott: az minden bizonnyal a pártelnökök megmérettetése lesz, ezért is tartaná szerencsésnek, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök legyen az RMDSZ jelöltje.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!