Zavartalan tanévkezdés

Modern, felújított épületben kezdődhetett a 2024–2025-ös tanév Etéden, a Jósika Miklós Általános Iskolában, amelynek folyamatban van az energetikai korszerűsítése.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Zavartalan tanévkezdés
Fotó: Hadnagy Éva

A munka még nem ért véget, de már nem befolyásolja az oktatást, hiszen a kivitelező vállalat munkatársai a tetőtérben dolgoznak. A felújítás a tavasszal kezdődött, előbb a falakat szigetelték, majd folyamatosan cserélték, főleg hétvégén és vakációs időszakban a nyílászárókat. Mivel műemlék övezetbe tartozik az épület, ezért az előírások szerint csakis fakeretes ablakokkal lehetett cserélni a régieket. 

– A nyári szünet alatt a munka oroszlánrészét sikerült elvégezni, így zavartalanul indulhatott a tanévünk 192 diákkal

– tájékoztatott Tiboldi Sándor, az oktatási intézmény vezetője. Jelenleg a tető szigetelése zajlik, a napelemek is felkerültek már a helyükre, csupán a beüzemelésük van még hátra. A megtermelt energiát az iskola saját szükségleteire fordítja, a többlet pedig visszakerül az Electrica rendszerébe. A melegvíz-ellátásuk is biztosított, lecserélték a fűtőtesteken a hőszabályzókat és új vízcsapokkal is ellátták a mosdókat, már csak a belső ablakpárkányok kell a helyükre kerüljenek, de ez már minimális munka. 
Az 5–8. osztályosok termeit okos táblákkal és nyomtatókkal is felszerelték az idei tanévben, és bíznak abban, hogy a korszerű körülmények a jobb tanulmányi eredmények eléréséhez is hozzájárulnak majd. Az oktatási intézmény energetikai korszerűsítésére az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) keretében valósult meg 1,9 millió lejből. A projekt magában foglalja az etédi óvoda és a kőrispataki általános iskola korszerűsítését is, ám Tiboldi Sándor szerint ezeknél az intézményeknél egyelőre nem történt előrelépés, a kivitelezési határidő 2026. 
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!