Zárva marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakása

Valamikor felújítják majd a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakását, folyamatban van az újratervezés – mindössze ennyit sikerült megtudnunk a tavaly decemberben beomlott épület sorsáról. A távolabbi településről érkező diákokat – akárcsak a múlt tanév második felében – más iskolák internátusaiban szállásolják el. Ugyanebben a helyzetben van még két más középiskola is.

Asztalos Ágnes
Zárva marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakása
Fotó: Hodgyai István

Sok konkrétumot nem sikerült megtudnunk a tragikus körülmények között használhatatlanná vált bentlakás épületéről. A megmaradt épületelemeket, az ingatlan fölötti domboldalt és utat még tavasszal megerősítették, majd a területet lezárták, a helyzet változatlan azóta is. A Tamási Áron Gimnázium igazgatója, Laczkó György úgy tudja, hogy az ingatlan tulajdonosa, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség felújítja, újjáépíti majd, jelenleg a tervezés fázisában van a folyamat. A bent lakó diákjaik helyzete rendben van, még senki nem jelezte, hogy szállás nélkül lenne a tanévkezdéskor, és ugyanúgy, mint a múlt tanévben, a város bentlakással rendelkező tanintézetei adnak helyet a gimis diákoknak. Nagyjából 70-80 tanulóról van szó – közölte Laczkó György.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bár saját internátusa nincs a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolának, de korábban mindössze néhány diákjuk (közülük az egyik sajnálatos módon életét vesztette a múlt év végi tragédiában) vette igénybe a Tamási bentlakását. Nem helyi tanulóik zöme, általában mintegy félszáz fiatal a Református Diákotthonban lakik tanév közben, az újakat idén is oda irányították – tudtuk meg Gergely Gábor iskolaigazgatótól. 

Zárva marad a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakása

A Benedek Elek Pedagógiai Líceumnak sincs bentlakása, ám viszonylag kevés a más településről érkező diákjuk. Az iskola titkárságán megtudtuk, hogy ezek egy része albérletben lakik, néhány tanulónak pedig a szomszédos Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium internátusa ad otthont.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!