Vízkorlátozás Oklánd községben

Korlátozzák a vízszolgáltatást Oklánd községben a meleg és száraz időjárás következtében – közölte a helyi önkormányzat.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Vízkorlátozás Oklánd községben
Szárazság. Nappal szünetel a szolgáltatás Fotó: ANAR

A Goscom Lupeni Kft. vízszolgáltató vállalat felhívását tolmácsoló polgármesteri hivatal szerint a vízszolgáltatás a szárazság és a vízhiány miatt időszakosan szünetel. Ez azt jelenti, hogy program szerint lesz víz a község településein: augusztus 20-tól egyelőre meghatározatlan ideig Oklándon, Homoródújfaluban és Homoródkarácsonyfalván minden második nap este 7 és reggel 9 óra között, tehát napközben egyáltalán nem lesz vízellátás. A polgármesteri hivatal és a szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a vizet csak háztartási célokra használják, péládul ne öntözzenek, ne mossanak autót vele. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Román Vizek Országos Hatósága (ANAR) e heti adatai szerint Romániában 628 településen vezettek be vízellátási korlátozást. Hargita megyében korlátozás jelenleg csak Oklánd községben van, de Gyergyószéken, Zetelaka térségében és a homoródmenti településeken is probléma szokott lenni a vízellátással, így ezekben a régiókban is felelős vízhasználatra figyelmeztetik a lakosságot.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!