Veszélyben a 137-es megyei út felújítása

Forráshiány és a bürok­rácia akadályozza a 137-es megyei út korsze­rű­sítési munkálatait – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Bíró István
Veszélyben a 137-es megyei út felújítása
Fotó: Hodgyai István

A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti szakaszon hónapok óta dolgozik a kivitelező cég, az eddigi munkálatokat a megyei önkormányzat saját költségvetésből fizette, holott az Anghel Saligny programból kellene a finanszírozást biztosítani. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A megyei tanács arra kéri a kormányt, hogy fizesse ki az eddig benyújtott számlákat, és az Országos Közbeszerzési Ügynökséget arra, hogy adjon választ a feltett kérdésekre, mivel nem sikerült kiegészítő megállapodást kötni a szükséges többletmunkálatokra. Amennyiben a helyzet nem javul a következő három hétben, fennáll a veszélye annak, hogy a 137-es úton végzett munkálatokat felfüggesztik, ami jelentős következményekkel járna a helyi közösségre nézve, és késleltetné a projekt befejezését – hangsúlyozta a megyeelnök, aki arra kéri a közösséget, hogy támogassák az ügy megoldását, gyakoroljanak nyomást a központi hatóságokra, hogy az út építése minél hamarább befejeződhessen.

A 137‑es megyei út Székelyudvarhely–Székelykeresztúr közötti szakaszának korszerűsítési munkálatait idén márciusban kezdte el a közbeszerzési eljárás nyertese, a besztercei Far Foundation Kft. A 21,2 kilométeres szakasz beruházásának értéke közel 120 millió lej.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!