Véget ért a 6. Válts irányt! IKE Fesztivál

Négy napon át, mintegy kilencven programmal, koncertekkel és táncos mulatsággal kínált tartalmas szórakozási lehetőséget az erdélyi magyar keresztyén fiataloknak a 6. Válts irányt! IKE Fesztivál. Az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége (IKE) Zeteváralján szervezte meg az eseményt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag is edzette a fiatalokat.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Véget ért a 6. Válts irányt! IKE Fesztivál
Testet, lelket edző fesztivál. 2026-ban újra találkoznak Fotó: IKE Fesztivál

Augusztus első hetében tartották a 6. Válts irányt! IKE Fesztivált, az erdélyi magyar keresztyén fiatalok nyári találkozóját Zeteváralján. A négynapos rendezvényt az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetség (IKE) szervezte, a kétévente rendezett fesztiválon helyet kaptak a lelket, elmét és testet edző programok: áhítatok, előadások, beszélgetések, műhelyfoglalkozások és sporttevékenységek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az Erdélyi Református Egyházkerület weboldalán megjelent közleményben olvasható: az idei fesztivál mottója az volt, hogy Kimozdít, az eseményen választ kereste arra, hogy ki vagy mi mozdít ki a hétköznapokban, hogyan válaszolnak a fiatalok a kihívásokra?

Nyolcvanöt programot szerveztek

Az idei fesztivál szervezésén harminckét fős stáb dolgozott, hozzájuk csatlakozott közel száz önkéntes, az eseményen ezer résztvevőt számoltak meg a szervezők. A közlemény szerint a fesztivál három napja alatt nyolcvanöt programot hoztak tető alá, ezek közül négyet állandó jelleggel elérhetővé tettek a résztvevők számára, ilyenek voltak a láthatatlan színház, az imasátor, a lelkigondozás és az imaösvény. Minden este zenével és táncmulatsággal ért véget, a napot a színpad környékén, a fesztivált pedig csütörtökön istentisztelettel és úrvacsoraosztással zárták. 

A munka kézzelfogható eredménye

– Jó látni, amikor valami kézzelfoghatóvá válik. Kimozdultunk. Gondolkodtunk. Találkoztunk. Beszélgettünk. Izgultunk. Utaztunk. Nem aludtunk. Építettünk. Vártunk. Szórakoztunk. Terveztünk. Kérdeztünk. Válaszoltunk. Újraterveztünk. Imádkoztunk. Így telt az idei Válts irányt! IKE Fesztivál a mi szemszögünkből – összegzett a beszámolóban Apetroae Lucas-Matteo, az eseményt szervező Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetség ügyvezető igazgatója. A közlemény idézve a rendezvényt sokan egyedülállóként tartják számon, ennek részben az is oka, hogy olyan fesztivál, amelynek a szervezését mindenki önkéntes szolgálatként vállalja. Az Erdélyi Református Egyházkerület weboldaláról megtudhatjuk, 2026-ban ismét megszervezik a 7. IKE Fesztivált Zeteváralján.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!