Hirdetés

Vásári zsongás és alkudozás

A régi nagyvásárok hangulatát próbálta felidézni az a rendezvény, amelyet a Kecsetért Egyesület, a Cinekuta vállalat és Farkaslaka Polgármesteri Hivatala közösen szervezett a Kalonda-tetőn. A rendezvényre több ezren voltak kíváncsiak.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Vásári zsongás és alkudozás
Adtak, vettek, cseréltek Fotó: Hadnagy Éva

Mozdulni sem lehetett szombaton a Kalonda-tetőn, ahol hagyományteremtő jelleggel szerveztek nagyvásárt. Kézművesek, őstermelők, gyerekfoglalkozások, állatsimogató, körhinta, lószerszámok, kolompok és csengők, s amit csak el lehet képzelni, minden megtalálható volt szombaton a Kalonda-tetőn. Több mint nyolcvan állattal érkeztek a gazdák az eseményre, főként lovakkal, de kecskék, juhok és nyulak is akadtak.

Hadnagy Éva

Nagy Ervin, az esemény egyik szervezője elmondta, a régi nagyvásárok hangulatát próbálták visszaidézni, éppen ezért egy olyan eseményt igyekeztek életre hívni, ahol bárki jól érezheti magát. Hozzátette, a nagy érdeklődés még a szervezőket is meglepte, ám meglátása szerint ez is azt bizonyítja, hogy nagy az igény a hasonló rendezvények iránt. A Székely Gazdaszervezetek jóvoltából több előadásra is sor került, dr. György Adolf állatorvos, aki maga is lótartó gazda, a lovak izombetegségeiről beszélt az érdeklődőknek, Fancsali Kálmán pályázati tanácsadó pedig az aktuális mezőgazdasági támogatásokról szolgált hasznos információkkal. A délutáni órákban lószépségversenyre is nevezhették állataikat a gazdák. Az eseménynek a tervek szerint még idén ősszel lesz folytatása. 

Hadnagy Éva





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!