Vállalkozókat díjaztak Székelyudvarhelyen

Kiemelkedő teljesítményű vállalkozásokat díjaztak Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozat programjainak részeként az Üzleti fórumon és B2B-találkozón. A vállalatokat különböző kategóriák szerint a székelyudvarhelyi vállalkozói szövetségek, az inkubátorház és a város polgármesteri hivatala rangsorolta és tüntette ki. A díjátadót péntek este az üzleti fórum záróakkordjaként szervezték a Művelődési Ház koncerttermében.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc perc
Vállalkozókat díjaztak Székelyudvarhelyen
Fotó: Őszi Vásár Rendezvénysorozat

Az Őszi Vásár rendezvénysorozat részeként szervezték meg idén is a már hagyományosnak számító Üzleti fórumot és B2B-találkozót, ahol vállalkozók mesélték el egyéni történeteiket, mutatták be vállalkozásukat és beszéltek a jelenlegi gazdasági helyzetről és vállalkozói környezetről. A fórumnak része volt az Udvarhelyszéki Vállalkozói Gála is, amelyen a Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) székelyudvarhelyi szervezete, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) és a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) díjazta különböző szempontok szerint azokat a vállalkozókat, akik kategóriájukban a legjobbnak számítottak a 2023-as esztendőben.

Elsőként Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala díjazta azt a három vállalkozást, amely a legtöbb munkavállalót foglalkoztatta 2023-ban, a díjakat Ölvedi Zsolt alpolgármester adta át. A kategória harmadik helyezettje az Elan Trio vállalat lett, amely 2023-ban 468 alkalmazottat foglalkoztatott, második helyen végzett a Coats Romania 498 munkavállalóval, első helyre pedig az Amigo&Intercost vállalat került, amelynél az előző évben 717 alkalmazott vállalt munkát.

Másodikként az UKKSZ díjazta a vállalkozókat az árbevétel szempontjából, a díjakat Nagy György, a szövetség elnöke adta át. Ebben a kategóriában harmadik helyen végzett a Melinda Steel 344 millió lejes árbevétellel, második helyre került a Melinda Instal 347 millió lejes árbevétellel, míg első helyen az Amigo&Intercost áll 560 millió lejes árbevétellel.

Vállalkozókat díjaztak Székelyudvarhelyen
Díjátadó. Kiemelt teljesítményű vállalkozókat tüntettek ki

Nyereségesség szempontjából rangsorolta a vállalkozókat az RMKT székelyudvarhelyi szervezete, a díjakat Albert Sándor alelnök adta át. Ebben a kategóriában udvarhelyszéki vállalkozások kaptak elismerést, harmadik legnagyobb profitja volt a 2023-as évben, pontosan tizenhétmillió lej az ALT Technologies Transylvania cégnek, második helyen végzett tizenkilencmilliós nyereséggel az Euro Ecologic vállalat és az első lett huszonegymillió lej profittal a Gordon Prod vállalat.

Az SZMVSZ két kategóriában tüntetett ki vállalkozókat, a szövetség tagvállalatai közül a legtöbb alkalmazottat, szám szerint kilencvenhatot foglalkoztató Eurato vállalatot díjazták, valamint a legidősebb egyéni vállalkozójukat, a hetvenegy éves citerakészítő Osváth Barna Pált. A díjakat Jakab Áron Csaba, az SZMVSZ elnöke adta át.

A Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház idén a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásban jeleskedő vállalkozásokat díjazta, azt az öt vállalkozást, amely udvarhelyi kiemelt ügyeket támogat. A díjakat Szakács-Paál István, a HBC igazgatója adta át a Color Metal, a Melinda Impex cégcsoport, a Vekker Kávéközösség, a Friske Pan és a Bestatics Design & Consulting vállalatnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!