Hirdetés

Új vízszolgáltató Kápolnásfaluban

Átadja a víz- és szennyvízszolgáltatás üze­mel­tetését Ká­polnásfalu ön­kormányzata, október elsejétől a Harvíz Rt. regionális vízszolgáltató fogja biztosítani a szolgáltatást a településen.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új vízszolgáltató Kápolnásfaluban
Vízórát is szerelnek Fotó: Simó Bernadette

Kápolnásfalu polgármesteri hivatala arról tájékoztatott, hogy mivel a víz fogyasztókhoz való eljuttatása csak európai uniós szabványoknak megfelelően, szigorú előírások szerint történhet, önkormányzati szinten nem tudják a törvényes kereteknek megfelelően üzemeltetni a közszolgáltatást. 
Benedek László polgármester közölte, azokban a háztartásokban, ahol nincs még vízóra, két köbméter/hónap/fő értékben állapítják meg a fogyasztást. Ahol már van vízóra, ott a mért fogyasztás alapján történik majd a számlázás. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mivel az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás kizárólag szol­gáltatói szerződés alapján történhet, ezért minden közhálózatra csatlakozó fogyasztó meg kell kösse azt a szolgáltatóval. Mint közölték, Kápolnásfalu pol­gármesteri hivatala a továbbiakban azon dolgozik, hogy azoknál a fogyasztóknál, ahol még nincs vízóra felszerelve, pályázat útján mihamarabb beszerezze és felszerelje azokat. Azoknál a fogyasztóknál, akik július 31-ig nem kötik meg a szerződést, a szolgáltató meg fogja szüntetni a szolgáltatást, közölte a település elöljárója.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!