Hirdetés

Új munkarend szerint döntenek a szolgálati lakások odaítéléséről

Új munkarend szerint döntenek Székelyudvarhelyen az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített szolgálati lakások odaítéléséről.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új munkarend szerint döntenek a szolgálati lakások odaítéléséről
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Mint arról korábban beszámoltunk, megóvták a székelyudvarhelyi ANL szolgálati lakások kedvezményezettjeinek listáját, ezért még nem tudtak beköltözni a jogosultak. Nem csak a fellebbviteli bizottság kifogásolta a tervezetet, az RMDSZ-frakció is módosításokat kért. Lapunk megkeresésére Dávid Endre RMDSZ-es képviselő elmondta, hogy még február elején hivatalos beadványban kérték, hogy a felelős szakosztály pontosítsa a fellebbviteli bizottság kinevezésének szabályzatát, és hogy csatoljanak a határidőket összesítő dokumentumot is az irattömbhöz. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Az első probléma, hogy mivel a hiánypótlás határidejét a szabályzat nem rögzítette, aki hiánypótló dokumentumot adott be, azt az elbírálóbizottság nem biztos, hogy figyelembe vette. A másik gond, hogy a fellebbviteli bizottságnak a struktúrája sincsen szabályozva, hogy azt kik kell alkossák, így az nem is lehet döntéshozatal-képes – fejtette ki Dávid, aki maga is a fellebbviteli bizottság tagja. Megjegyezte: hosszú idő eltelt azóta, hogy a kérelmet benyújtották, és még válaszreakciót sem kaptak a városházától, így számukra még kérdéses, hogy miként találnak megoldást a problémára.

A kialakult helyzet tisztázásáért Zörgő Noémi városházi szóvivőt is megkerestük, aki megerősítette, hogy az RMDSZ-frakció a szabályzat módosítását kéri, illetve hogy kifogásokat is megfogalmazott az elbírálás ügyében. Zörgő mindenekelőtt arra figyelmeztetett, hogy

az igénylések elbírálása közben nem lehet módosítani a szabályokat,

illetve az elbírálási feltételeket. A szóvivő hozzáfűzte, hogy miután a fellebbviteli bizottság elrendelte az összes kórházi iratcsomó újraelemzését, a polgármester arra hivatkozva, hogy ezzel hátrányba kerülhetnek a határidőket betartó igénylők a többivel szemben, azt kérte, hogy ne küldjék vissza az összes dokumentumot elbírálásra. Végül a fellebbezési bizottság döntése szerint járnak el: polgármesteri rendelet alapján kérik az összes kórházi igénylő dokumentációjának újraelemzését, a rendelet a pontos munkarendet is tartalmazza, amelyet március 11-én közöltek.

– Március 14. és 18. között az eddigi igénylők az újraelemzéshez beadhatják a szükséges dokumentumokat. A szabályzatban benne van, hogy 28. után egyáltalán nem lehet pótolni az esetleg hiányzó dokumentumokkal a leadott iratcsomókat. Április 2. és 12. között lesz az elbírálás, 17-én közlik az eredményeket. Április 19. és 26. között lesz az óvási időszak. A végleges eredményeket május 10-én függesztik ki. Május 17-től kezdődik a bérleti szerződések megkötése – összegzett Zörgő.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!