Új kalauz a Tourinfótól

Friss hangulatú kiadvánnyal jelentkezett a turistaidény kezdetére a székelyudvarhelyi Tourinfo. Az Útközben tippeket, ötleteket ad a helyi gasztronómia felfedezésére, lehetőségeket mutat be a szabadidő tartalmas eltöltésére, és kulturális programokat is ajánl. A lap ott lesz a kávézók, vendéglők asztalán is.

HN-információ

Korábban évente több ezer példányban, négy nyelven jelentette meg a turisztikai iroda a Turisztikai kalauzt, amely a városba látogató turistákat segítette az eligazodásban. Ezt már kissé száraznak találták, és felfrissítették: idén színes, képes magazin formában jelentettek meg egy olyan ingyenes kiadványt, amely tematikus cikkekben tárja az utazó elé, amit a város nyújtani tud, és egy kávé elfogyasztása mellett könnyedén át is lapozható. Az Útközbent Péter Ildikó, a Tourinfo iroda munkatársa állította össze, és bemutatja a legjobb éttermeket és kávézókat, sörözőket, kicsalogat a Szejkefürdőre, aktív szabadidős és sporttevékenységekre hívja fel a figyelmet, természeti kincseket sorol fel, kultúrsétát ajánl támpontokkal a turistának, sőt toplistát is tartalmaz a környék legnépszerűbb programjairól. 

E szerint a városközponti tematikus séta, csokimanufaktúra meglátogatása, pálinkakóstoló és a Kováts Fényképészet fotómúzeumának meglátogatása a legfelkapottabb a vendégek körében. Múlt héten az iroda székhelyén (amely egyébként az egykori nevezetes Budapest Szálló épületében található) tartott sajtótájékoztatón Ilyés Emőke, az iroda munkatársa azt is elmondta, hogy 5000 példányban nyomtatták ki a megújult turisztikai kalauzt, és jó részét már eljuttatták a vendégfogadással, vendéglátással foglalkozó vállalkozásokhoz, a városközponti információs pontnál is megtalálható, és turisztikai vásárokra is elviszik. Azt tapasztalják, hogy a régi kiadványt is szívesen magukkal viszik az új mellé az Udvarhelyre látogatók.

Az Útközben kalauz hamarosan megjelenik románul is, az angol változat pedig a Tourinfo honlapján lesz elérhető. Helyi diákoknak szóló városismertető séták tapasztalatairól is beszámoltak a Tourinfo munkatársai tegnap. A vásártól a plázáig címmel a nemrég véget ért tanévben hat székelyudvarhelyi tanintézet több mint 400, általános és középiskolás diákját vitte el Péter Ildikó egy-egy városbemutató sétára. – Számunkra a helyiek, a városlakók érzékenyítése is fontos a város látnivalói, történelme szempontjából, hiszen így ők is jobban meg tudják mutatni az érdekes helyeket, emlékeket vendégeiknek – jegyezte meg a projekt kapcsán Orbán Melinda, az iroda vezetője. A városbemutató séták fő célja éppen az volt, hogy közelebb vigyék a történelmet a fiatalokhoz.

A program a város „szívében” a templomok, iskolák által körbevett egykori vásártéren kezdődött, bementek a „történelmi” iskolákba, a Városházára, végül a városi parkban, az egykori Sétatéren fejeződött be. – A visszajelzések szerint a helyszínlátogatások maradtak meg leginkább a diákokban, az újabb építésű iskolák tanulóit például teljesen lenyűgözte az egykori református kollégium hangulata – osztotta meg tapasztalatait Péter Ildikó. A Tamási Áron-emlékév jegyében a jövő tanévre Tamási-emléksétát terveznek – közölte. A székelyudvarhelyi turisztikai iroda kínálatában további tematikus séták is szerepelnek, amelyekre akár helyiek is jelentkezhetnek, nemcsak a turistacsoportok. Három témakörben lehet igényelni ilyet: Orbán Balázs hazajött, Trianon és Az egykori Budapest Szálló. A Székelyudvarhelyt felfedezni vágyók számára hasznos lehet a Tourinfo iroda Facebook-oldalának, illetve honlapjának a böngészése is, valamint telefonjaikra letölthetik a pár éve már létező Travel2U alkalmazást, amely a város háromnyelvű (magyar, román, angol) „virtuális” idegenvezetőjeként jó szolgálatot tehet.

Asztalos Ágnes





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!