Új hidat építenek Székelyszentkirályon, póthídra viszont nincs lehetőség

Hídépítő céget keresnek Székelyszentkirályon, a Bosnyák patakán megrongálódott híd újjáépítésére. A közbeszerzésen szeptember 11-ig lehet ajánlatot tenni. A beruházás értéke meghaladja az 1,6 millió lejt – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Új hidat építenek Székelyszentkirályon, póthídra viszont nincs lehetőség
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

A korábbi híd acélgerendái korrodálódtak és meg is görbültek, a híd fából készült járófelülete is sérült. A hidat a 2020-as áradások is súlyosbították.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az ehhez hasonló munkálatoknál gyakran póthíd építése is szerepel a megrendelésben, ahol erre lehetőség van. Az ehhez szükséges helyszínt vagy alternatív átkelőhelyet a a helyi önkormányzat kell biztosítsa, ha van erre lehetőség. Ha nincs lehetőség ideiglenes átkelőhely biztosítására, úgy alternatív útvonalon kell kerülniük az autósoknak. Enélkül sajnos a munkálatok nem kezdődhetnek el annak ellenére, hogy a közbeszerzési eljárást elindították.

Jelen esetben a munkálatok legközelebbi kikerülésére Tibód, Székelyszenttamás, Fancsal irányában lehet, azoknak, akik a híd túloldalára szeretnének eljutni.

Borboly Csaba ennek kapcsán kiemelte, fontos a helyiek közreműködése és türelme. Ennek tisztázására kedden, augusztus 27-én 17 órakor fórumon szeretnék tájékoztatni a lakosságot.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!