Új épület, új himnusz

A Székelyudvarhelyi Belvárosi Református Templomban szervezték meg a Romániai református iskolák országos tanévnyitóját, ugyanakkor a székelyudvarhelyi kollégium újraindulásának 30. évfordulóját.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Új épület, új himnusz
Ünnep és hála Fotó: Kiss Gábor, Erdélyi Református Egyházkerület

Az eseményen világi és egyházi elöljárók is jelen voltak, hogy üdvözöljék a diákokat és tanárokat. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke mellett beszédet mondott Ambrus Attila, az Erdélyi Református Egyházkerület ügy­vezető főgondnoka; Farkas Fe­renc, a Kézdivásárhelyi Dr. Csi­ha Kálmán Református Kol­légium igazgatója; Hankó Balázs, Magyarország kulturális és innovációs minisztere, valamint Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is köszöntötte az ünneplőket. 
Az istentiszteletet és beszédeket követően a Bacz­kamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusai mutatkoztak be, előadásukban többek között az iskola új himnusza is felcsendült, amelynek szövegét Nagyálmos Ildikó költő, újságíró, a Hargita Népe munkatársa írta. Az ünnepséget követően az elöljárók megtekintették a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium új épületét, amelyet a magyar kormány támogatásának köszönhetően építettek fel. Itt bölcsőde, osztálytermek és sportterem is helyet kap majd. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!