Udvarhelyszéken is rangsoroltak

Bíró István
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Udvarhelyszéken is rangsoroltak
Illusztráció Fotó: Vlaicu Lajos

Ladányi László-Zsolt és Ilyés Szabolcs képviselőjelöltek kerültek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Hargita megyei parlamenti jelöltlista negyedik és ötödik helyére. Minderről pénteken a szervezet udvarhelyszéki területi küldöttei döntöttek – adta hírül Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki szervezet elnöke.
– Sok sikert kívánok a jelölteknek! Csapatban tudjuk leghatékonyabban elérni az eredményeket! Hajrá! – írta tájékoztatásában Bíró.

Amint arról korábban beszámoltunk, az érdekvédelmi szervezet Hargita megyei döntéshozó testülete elkészítette a képviselő- és szenátorjelöltek elosztásának algoritmusát a Gyergyó-térségi, az udvarhelyszéki és a csíki területi szervezetek között.
Eszerint a két szenátorjelölt közül első helyen a csíkszéki jelölt szerepel, aki nem más mint Tánczos Barna jelenlegi szenátor, korábbi vízügyi, erdészeti és környezetvédelmi miniszter. A második helyre az udvarhelyszéki jelölt került, a péntek rangsorolás szerint Antal Lóránt jelenlegi szenátor. A képviselőházi lista első helyét a szövetségi elnöknek, Kelemen Hunornak tartják fenn. Második helyet a csíkiak jelöltje Hajdu Gábor foglalja el. A harmadik helyen Bende Sándor újrázhat. A további két befutó képviselői mandátumra az udvarhelyszékiek esélyesek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!