Továbbra is torlódásra kell számítani

A kampányhajrában nagyjából befejezték a Bethlenfalvi út korszerűsítését, még az útfestés is rákerült a burkolatra. Hétfőn reggel két új helyszínen kezdtek dolgozni, ezért további torlódásokra kell számítani Székelyudvarhelyen.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Továbbra is torlódásra kell számítani
Már dolgoznak a Tábor lakótelepen. Türelmet kérnek a lakosoktól Fotó: Asztalos Ágnes

Hétfőn délelőtt már a munkagépek is felvonultak a Tábor la­kótelepen átvezető fő útvonalra, a Függetlenség sugárútra, amelynek a nagy mobilitási projekt részeként teljesen megújul a József Attila és a Gábor Áron utca közötti szakasza. Új burkolat kerül a járdákra és az úttestre, a buszmegállókat is felújítják, továbbá a zöldövezetekbe cserjéket és fákat ültetnek – adta hírül a polgármesteri hivatal. A kerékpáros-közlekedés kapcsán itt kompromisszumos megoldás született: azért, hogy minél több parkolóhely megmaradjon, csak biciklinyomvonalat alakítanak ki – tudtuk meg Zörgő Noémitől, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől. A munkálatokat várhatóan fél év múlva fejezik be.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Elkezdték a munkát az Orbán Balázs utcában, ez a beruházás is a nagy mobilitási projekt része, a tájékoztatás szerint első fázisban a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum épülete és a Varga Katalin utca közötti szakaszon fognak dolgozni. Az ütemtervben 11 hónapos kivitelezési idő szerepel, ebben az esetben viszont bonyolítja a dolgokat, hogy bizonyos szakaszokon régészeti felügyeletre van szükség, amire még nem kapta meg a szükséges jóváhagyást a Haáz Rezső Múzeum – mondta Zörgő Noémi. Az Orbán Balázs út a Szejkefürdő irányába, egészen a várostábláig kap teljesen új arculatot, itt egyik irányban kerékpárutat, a másik irányban nyomvonalat alakítanak ki.

Továbbra is torlódásra kell számítani
Mindkét helyszínen, a Függetlenség és az Orbán Balázs utcában is félsávos útlezárásokra, forgalomelterelésre kell az elkövetkező időszakban számítani.
Az Ady Endre utcában, majd a Gábor Áron utcában is rajtol az útjavítás, előbbi esetében két hónapos „felfordulás” várható. A másik helyszínen három hónap alatt kell elvégezni a rehabilitációt, az utca teljesen új alapozást kap, majd aszfaltszőnyeggel burkolják a felületet. Mindkét utcában a kerékpáros-közlekedésnek is biztonságos feltételeket teremtenek – közölte a sajtószóvivő.
Mint megtudtuk, a projektben a Villanytelep, a Tompa László és a Tamási Áron utca következik, nyomvonaluk számos esetben olyan helyen fut, ahol egyszer a régészeti feltárást kell elvégezni, amire még várják a jóváhagyást.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!