Hirdetés

Több hétre bezárnak a székelyudvarhelyi napközik, a bölcsődében július közepén kezdődik a vakáció

A székelyudvarhelyi napközik egy jó része július végéig még fogadja a gyermekeket, de van, amelyik már a jövő hónap közepén bezár, ugyanez a helyzet a bölcsődével is. Augusztusban minden ilyen jellegű oktatási intézmény vakációt hirdet, sőt, van, amelyik szeptember első hetére is. Az intézményeknél azt mondják, hogy általában nincs nagy igény a nyitvatartásra.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több hétre bezárnak a székelyudvarhelyi napközik, a bölcsődében július közepén kezdődik a vakáció
Fotó: Villanytelepi Napközi Facebook oldala

Összegyűjtöttük a székelyudvarhelyi kisgyermekeket fogadó oktatási intézmények vakációs programját, és kiderült, hogy van, ahol hat hétre is bezárnak.

A Csillagvár bölcsődénél és napközinél július 12-én ér véget a tevékenység, és majd csak szeptember 9-étől fogadják újra a kicsiket, ugyanezt a vakációs programot követi a Napsugár napközi otthon is. Július 19-étől kezdődik a nyári szünet a Zsibongóban, valamint a Nardini napköziben és tart egészen szeptember 2-ig. Július végéig (26-ig vagy 31-ig) nyári programmal még működik a Ficánka napközi és óvoda, a Villanytelepi, a Kipi-kopi és az Eszterlánc napközi. Ezt követően ezekben az intézményekben is elkezdődik a vakáció, és majdnem mindenik esetében majd csak szeptember második hetében nyitanak újra, kivétel a Ficánka, ahol már szeptember 2-án indul az új tanév – tájékoztatott Balázs Sarolta, a polgármesteri hivatal oktatási ügyekért felelős munkatársa.

Az intézményvezetők azt mondják, hogy általában nincs nagy igény a nyitvatartásra, a kevés gyermek miatt összevont csoportokat tudnának nyáron működtetni, azt pedig nem igazán kedvelik a szülők és a gyermekek sem. A karbantartási és felújítási munkákat is ebben az időszakban tudják elvégeztetni, ugyanakkor a pedagógusok szabadságát is ki kell adni valamikor.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!