Hirdetés

Több ezer táncos ropja a táncot Székelyudvarhelyen

Több száz népzenész és több ezer táncos vonult fel Székelyudvarhely főterén az idei Erdélyi Táncháztalálkozó leglátványosabb rendezvényén. A zenés-táncos programkavalkád elkezdődött és egész hétvégén tart.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 1 perc
Több ezer táncos ropja a táncot Székelyudvarhelyen
Több mint húsz néptáncegyüttes áll színpadra szombaton Fotó: Hodgyai István

Népzenészek hadától és táncosok csujogató sokadalmától volt hangos péntek délután Székelyudvarhely központja, ahol az Erdélyi Táncháztalálkozó ünneplői gyűltek össze.

Hodgyai István Ahogy a tavaly, idén is több százan gyűltek össze az erdélyi néptánccsoportok és együttesek számos népzenésszel együtt, hogy a hagyománynak hódolva táncra perdítsék a várost.  

Hodgyai István

A felvonulást követően a városi parkba érkezett a tömeg, ahol a Rendek közt, vonók mögött című koncerttel folytatódott a rendezvény, amelyet táncházas kvízvetélkedő és a Sapientia – EMTE Kolozsvári Karának táncművészeti szakos végzőseinek előadása követett. 

Hodgyai István
Pénteken a kézművesvásár és a borudvar is megnyílt, ami egész hétvégén a látogatók rendelkezésére fog állni, számos gyerekfoglalkozást is tartanak itt.

Hodgyai István

Szombat délelőtt 10 órakor nyit a vásár, a Kismamasátor, a Csiporka játszó- és alkotótér és az Égig érő fa gyerekelőadás is ekkor kezdődik.

Hodgyai István

A táncelőadások 11 órától kezdődnek, ahol több mint húsz néptáncegyüttes koreográfiáit tekinthetik meg a látogatók.

Hodgyai István

Szombaton táncoktatást is rendeznek a Jungel Vendéglő nagytermében, ahol Moldvai Elemér fog moldvai táncokat tanítani. A találkozó szombaton gálaműsorral és az azt követő, vasárnap hajnalig tartó táncházi mulatsággal ér véget.

Hodgyai István

Hodgyai István





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!